Több száz Elvis Presley-ereklyét árvereztek el a hét végén a kaliforniai Beverly Hills-ben egy megszállott gyűjtő kollekciójából, hogy volt tulajdonosuk visszakapja szerelmét.

Jim Curtin több mint 30 éven át gyűjtötte a rock and roll királyának ruháit, használati tárgyait, lemezeit és más emlékeit. Annak idején többször is személyesen találkozott Elvisszel. A nagy rajongót Presley 1974-ben maga lepte meg egy fehér színpadi ruhájával. Curtin később több könyvet is írt róla, sőt, Elvis-imitátorként is fellépett Amerika-szerte. Szenvedélye már olyan méreteket kezdett ölteni, hogy szinte minden érdeklődését lekötötte és barátnője ultimátumot adott neki: "Vagy megszabadulsz Elvistől, vagy én foglak elhagyni".

Curtin erre rászánta magát, hogy megbízza a Regency-Superior aukciós házat az ereklyék elárverezésére. A cég több mint 600 dobozt szállított el a rajongó philadelphiai házából. Az interneten keresztüli licitálás azonban sikeresnek bizonyult: Elvis egyik színpadi ruháját 125 ezer, egy másikat 50 ezer dollárért vettek meg. Olyan vásárló is akadt, aki képes volt 19 ezer dollárt adni két jegyért, amivel 1956-ban be lehetett jutni a legendás Ed Sullivan Show-ba Elvis első televíziós fellépésére. Az árverési tárgyak között szerepelnek azok a mandzsettagombok is, amelyeket Elvis Richard Nixon elnöktől kapott, amikor az 1970-es évek elején a Fehér Ház a rock-sztárt akarta megtenni a kábítószer-ellenes harc frontemberének.

Az árverés kedden zárul le. A szervezők szerint a bevétel elérheti a 2 millió dollárt is.