Egyes amerikai légitársaságok belföldi járatain az utasoknak a jövőben módjukban áll majd kiválasztani a számukra ideális útitársat.

A szolgáltatást a New York-i AirTroductions nevű cég kínálja a légitársaságoknak, amelyek ügyfelei egy speciális internetes űrlap kitöltésével megjelölhetik a kellemes szomszéd paramétereit. A cég szerint a gyakran utazó üzletembereket így meg lehet kímélni a kényelmetlenségektől, s olyanok társaságát biztosítani, akikkel sok közös téma lévén kellemesen elcseveghetnek az út alatt - olvasható a Lenta című orosz hírportálon.

Az űrlap kitöltése ingyenes, ám amennyiben valaki meg szeretné kapni az igényeinek megfelelő utasok adatait, öt dollárt, azaz valamivel több mint ezer forintot kell fizetni a szolgáltatásért. Az elképzelések szerint a reménybeli szomszédok a reptéren találkoznának és együtt regisztráltatnák magukat a járatra. Az ötletet sokan szkeptikusan fogadják, mondván, hogy az utasok többsége inkább pihen, vagy dolgozik a járaton, mintsem egy ismeretlennel csevegjen.