A dél-koreai házaspárok nőtagjai a legkevésbé elégedettek a szexuális életükkel, a japán férfiak a próbálnak meg a leginkább kibújni a szexuális problémák alól, és a francia férfiak a legbüszkébbek teljesítményükre - derül ki egy nemrég közzétett kutatásból. A felmérést, amelyben 1200 házaspárt kérdeztek meg a világ négy országában - Japánban, Dél-Koreában, Franciaországban és az Egyesült Államokban -, egy potencianövelő készítményt gyártó amerikai gyógyszercég dél-koreai leányvállalata tette közzé.

A kutatásból kiderült, hogy a legkielégítőbb a franciák szexuális élete: tízből csak egyetlen férfi lát okot a panaszra. A rangsorban őket amerikai társaik követik. A dél-koreai nők helyzete már nem ennyire rózsás: három asszonyból csak egy állította, hogy legalább egy kicsit elégedett a szexuális életével. Ezzel szemben a dél-koreai férjek fele elégedett nejének az ágyban nyújtott teljesítményével.

A japán férfiaknak csupán harmada keresne segítséget merevedési zavarainak enyhítésére - a felmérésben érintett többi országban ez az arány jóval magasabb. A négy ország szextoplistáján a férfiaknál a "nem elég" kapta az első helyezést, míg a nők a romantikát hiányolták a leginkább a kapcsolatból.