A britek sokkal egészségesebbek lehetnének, ha gyakrabban és intenzívebben élnének nemi életet - tudatta a nemzeti egészségügyi szolgálat, rendszeres "sexercise" (szexgyakorlat) végzésére buzdítva a szigetország állampolgárait. A szex és a tornagyakorlat (exercise) szó kombinálásával megalkotott új fogalom megszívlelésével hatékonyan vehető fel a küzdelem a különböző szívbetegségek, sőt még a rák ellen is - áll a szolgálat (NHS) felhívásában, amelyet a BBC rádió ismertetett szombaton, megrökönyödést váltva ki orvosok körében.

"Az közismert, hogy a nemi élet javítja a szellemi közérzetet - idézte a közszolgálati adó Melissa Sayer szexuáltudóst. - Ám az, hogy összefüggés állna fenn a szex és a szívbetegségek vagy daganatok kockázatának csökkenése között, az már igazán túlzás." Sayer asszony hangoztatta, hogy az NHS felhívásában foglaltakkal ellentétben, erre semminemű tudományos bizonyíték nincsen.

Az interneten is közzétett felhívásában az NHS kifejti: az odaadóan és fantáziával végzett nemi aktus során különösen sok endorfin, más néven boldogsághormon szabadul fel. Ez pedig erősíti a szervezet immunrendszerét. A valódi orgazmusok összetett hatása abban is megnyilvánul, hogy a haj fényesebbé válik, a ráncos bőr pedig kisimul - állítja gyakoribb szexre buzdító felhívásában a brit egészségügyi szolgálat.