A hollandok az autóvezetés közbeni szex európai éllovasai: 7 százalékuk állítja, hogy rendszeresen színesíti ezzel a közlekedését. Az ezüstérem a svédeké 5 százalékkal, majd az olaszok és a franciák jönnek, 3-3 százalékkal. A belgáknál csak két százalékos a ráta - legalábbis ezt állítja az a közvélemény-kutatás, amelyet a Goodyear gumigyártó cég készíttetett 16 európai ország autósainak szokásairól, s amelyről a belga hírügynökség számolt be.

A kérdezőbiztosok 18 és 74 év közötti autósokat faggattak szokásaikról. A kérdések egyébként nem csak a szexre vonatkoztak: kiderült, hogy a belgák 19 százaléka rendszeresen eszik-iszik vezetés közben, 8 százalékuk szokott ilyenkor térképet nézegetni, 16 százalék mondta, hogy fáradtan is folytatja útját kocsijával, 19 százalékuk pedig, hogy rendszeresen vezet mezítláb, vagy rossz cipőben.

Belgiumban a KRESZ-ben nincs külön szabály a vezetés közbeni szex tilalmáról, de szakemberek szerint a rendőrök jogosan bírságolhatnak, ha ilyen jelenségre bukkannak: a sofőrnek ugyanis minden esetben tökéletesen uralnia kell járművét, és szex közben ez nyilván nem lehetséges.