Szexuális segédeszközöket - például mini vibrátorokat - árusító automaták jelentek meg Anglia több nagyvárosának éjszakai lokáljaiban.

A szexuális segédeszközök gyártásával és forgalmazásával foglalkozó Tabooboo brit cég rózsaszínű automatái eddig csak nyilvános illemhelyeken kínálták szexjátékszereiket, azért éppen ott, mert abból indultak ki, hogy ott nem zavarják a vásárlókat kíváncsi tekintetek.

A rózsaszín gépeknek nagy sikerük van: Geoff Todd, az Alphabet Bár vezetője azt mondta, minden nap vásárolnak valamit a betérő vendégek. "Néhányan éppen azért próbálják ki a gépet, mert a bárban van, akik pedig feszélyezve érzik magukat egy szexshopban, kifejezetten az automata miatt zarándokolnak el hozzánk. Van, aki azért veszi meg az automatából a holmit, mert újdonság, más a vicc kedvéért, megint más pedig ajándékba" - mesélte a tulajdonos The Guardian című angol lapnak.

Az automatákat nem csak az éjszakai bárokba, hanem fodrászatokba, fitneszklubokba és kiskereskedelmi üzletekbe is kihelyezik majd. A fiatal korosztály nem azonosítja a szexuális játékokat a pornográfiával. Az automatákból név nélkül vehetik meg ezeket a termékeket, így nem kell a nyomorúságos szexshopokban vásárolniuk" - mondta a Tabooboo igazgatója.

A 11 különböző szexuális segédeszközt darabonként öt angol fontért- majdnem kétezer forintnak megfelelő összegért - árusítják az automaták. A Tabooboo a külföldi piacokat is meg szeretné hódítani: hamarosan húsz gépet exportál Olaszországba és tízet az Egyesült Államokba.