Meglepődtek az észak-walesi rendőrök, amikor megfigyelő kamerájuk segítségével azt látták, hogy egy nő elengedett kormánnyal robog az országúton, és bal kezében tükröt, a jobban pedig szemceruzát tartva a sminkjét igazgatja.

A modellként dolgozó 22 éves Donna Maddock az A499-esen, Nagy-Britannia egyik legveszélyesebb közútján haladt ilyen lazán.

A kisasszonyra 200 font (csaknem 75 és fél ezer forint) bírságot róttak ki, ehhez hozzácsapták az ilyenkor szokásos eljárási költséget - az adott esetben ez 55 fontot (mintegy 20 ezer forintot) tett ki. Emellé kapott még hat büntetőpontot is. A modell a Pwllheli magisztrátus bíróságán maga is elismerte, hogy "gondatlanul" vezette kocsiját.

"Az autó veszélyes fémtömeg, ha nem megfelelő kezekbe kerül. Folyamatosan uralni kell a járművet. Az, amit Miss Maddock művelt, túlmegy a józan ész határán" - mondta hidegvérét csak nehezen megőrizve Essi Ahari felügyelő. Az említett útszakaszon olyan sok karambol és halálos baleset történt, hogy szükségesnek látták kamera felszerelését - tetet hozzá a rendőrség szóvivője.