A kozmetikusok, fodrászok és a virágárusok a társadalom legmegelégedettebb tagjai, legalábbis Nagy-Britanniában, ahol egy felmérés keretében különböző szakmák boldogságindexét vizsgálták.

A City and Guilds szakképző intézet évente hozza nyilvánosságra a szalmák boldogságindexét. Mint kiderült, ebben az évben az összes szakma képviselője elégedettebb választott hivatásával, mint egy évvel korábban - olvasható a NEWSru című orosz hírportálon.

A legutóbbi felmérés keretében 1300 embert vallattak. A válaszok tanúsága szerint a szakmunkások sokkal elégedettebbek, mint a "fehérgallérosok", vagyis a diplomások és a szabadúszók.

A felmérés szerint azok vallják magukat boldognak, akik hasznosnak érzik munkájukat, s látják annak kézzelfogható eredményeit. Így nincs mit azon csodálkozni, hogy a szépségipar szorgos dolgozói, mindenekelőtt a kozmetikusok és a fodrászok vallják magukat a legboldogabbnak, s ugyancsak elégedettek sorukkal a virágárusok.

Valószínűleg az emberekkel való érintkezés magyarázza a papok elégedettségek, akiknél a szellemi foglalkozásúak körében a legmagasabb boldogságindexet mérték. A legboldogtalanabbnak viszont az ügyvédek, az állami hivatalnokok és a gyógyszerészek bizonyultak.