Több mint 100 játékmackót, köztük Elvis Presley egykori kedvenc maciját harapdálta össze egy megvadult őrkutya egy nagy-britanniai kiállításon.

Barney kutyának az lett volna a feladata, hogy a tolvajoktól védje a somerseti Wookey Hole-ban rendezett, félmillió font (mintegy 200 millió forint) értékű maci-kiállítást, ám amikor gazdája egy ízben elengedte a pórázról, valóságos ámokfutásba kezdett.

Válogatás nélkül nekiesett a kiállított játékoknak, némelyiknek a végtagjait szaggatta le, másokat össze-vissza harapdált: összesen vagy száz mackó esett áldozatul. A legrosszabbul Mabel, Elvis Presley egykori kedvence járt: Barney a fejét tépte le, és súlyos sebeket okozott a mellkasán, vállán és a nyakán.

Barney gazdája nem érti, mi történt kedvencével, aki hat éven át példás őrkutya volt. Szerinte Barney féltékeny lett Mabelre, és így állt bosszút. Ő ugyanis gyakran simogatta Elvis maciját, és mondogatta neki, hogy "milyen szép kislány", elképzelhető, hogy ez esett rosszul érzékeny lelkű vérebének.

Mabel tulajdonosa, a macit a kiállításra kölcsönző Sir Benjamin Slade tajtékzik. Az 59 éves arisztokrata 40 ezer fontért (mintegy 16 millió forintért) vásárolta a macit egy memphisi aukción, és az 1909-ben készült tárgy Elvis-gyűjteményének gyöngyszeme volt. Igaz, a plüssállat biztosítva volt, és Sir Benjamin kára bizonyosan megtérül, de a maci a helyreállítás után már aligha lesz olyan, mint volt.

A kudarcba fulladt kiállítás a Teddy mackó történetét mutatta be, és a kiállított macikat a Brit Mackókiállítás, valamint magángyűjtők kölcsönözték.

Barney mintegy 20 ezer fontos kárt okozott. Jelenleg a rendőrség vizsgálja, hogyan engedhették szabadjára a dobermant.