Egyesek nyugodtan fogadták a döntést, de a mostanában búcsúpartikon igyekeznek minél többet enni a finom libamájból, amíg még lehet. Mások azonban bosszankodnak, az alapvető jogokba való beavatkozásnak tekintik a tilalmat. A Cyrano's Bistrot és Borbár elnevezésű étteremben a libamáj kedvelői egyenesen azért gyűlnek össze, hogy az est bevételeiből pert és lobbikampányt fedezzenek. A Cyrano's tulajdonosa ugyanis attól tart, hogy az állatvédők hamarosan olyan finomságokat is megtámadnak, mint a homár, vagy a borjúhús, és aztán már "csak füvet szabad majd enni".

A libatenyésztők szervezetbe tömörültek, és megbízást adtak egy ismert lobbistának. Ám az ínyencek között sem mindenki egyformán látja a dolgot: Charlie Trotter, a város leghíresebb szakácsa már korábban levette az étlapról a libamájat azt követően, hogy egyszer látta, hogyan tömik az álaltokat. Attól persze senki nem tart, hogy a legjobb éttermek a tilalom miatt kiköltöznek a város határán túlra, de attól több neves séf is tart, hogy az egész világ Chicagón nevet majd, hiszen csakis itt nem lehet libamájat enni.