horoszkóp

83 centis a világ leghosszabb körme

MTI
MTI
2006.08.15. 15:07

A világ leghosszabb körmeivel rendelkezik a Salt Lake City-béli Lee Redmond, aki 27 évvel ezelőtt vett utoljára körömvágó ollót a kezébe.

A magát a hosszú körmök királynőjének tituláló asszony 83,82 centiméteres körmökkel rendelkezik. Körmei akár hosszabbak is lehetnének, ha nem történt volna vele egy szerencsétlen baleset, amikor valahogy rájuk lépett, s azok letörtek - olvasható a Novosztyi Ameriki című orosz nyelvű hírportálon.

A hosszú körmök nem gátolják meg Lee Redmondot a házimunkában: ugyanúgy főz, mos és takarít, akár rövid körmű asszonytársai, ráadásul odaadóan gondozza Alzheimer-kórban szenvedő férjét.

Lee Redmond legkevésbé a telet szereti, amikor nem kevés nehézséget okoz számára, hogy magára öltse a meleg ruhaneműket, nem beszélve a kesztyűről, hiszen aligha akad olyan, amelybe beleférnének körmei.

Az asszony néha már azon gondolkodik, hogy megszabadul körmeitől, pontosabban karmaitól, de mindig halogatja a műveletet, noha ékességeire egy japán vásárló is akadt már, aki 100 ezer dollárt, azaz 21,7 millió forintot ajánlott értük.