Katie Melua brit énekesnő állította fel a mélyvízi koncert rekordját: október 2-án az Északi-tenger legmélyén adott koncertjét immár a Guinness Társaság is elismerte, mint a vízszinttől legmélyebben megrendezett vízalatti fellépést.

Katie és az öt tagú zenekara két koncertet is adott angol idő szerint 12 és 14 órakor a Statoil Troll nevű fúrótoronyon, mely 303 méterrel a vízszint alatt helyezkedik el. A koncert előtt természetesen mindannyian áteste egy komolyabb egészségügyi vizsgálaton, sőt egy előzetes felkészítésen is. A fellépés egyébként a Stratoil 10 éves jubileumát volt hivatott megünnepelni, amit a helyi norvég televíziós társaság, az NRK közvetített.

Klikk!

A koncert a tenger mélyén található gázfúrótornyon található Statoil Troll vízalatti építményén került megrendezére, ami egyébként 472 m magas (magasabb mint az Eiffel-torony) és 369 méterrel a vízszint alatt fekszik. A Troll fúrótorony és komplexum Európa legnagyobb gázkitermelő építményének számít.

"Azt hiszem, ez volt az eddigi legszürreálisabb koncert, amit valaha adtam" - meséli Katie Melua. "A koncertet megelőző szervezés leginkább egy katonai akcióhoz hasonlított."