Szarvasgombás fagylaltot kínál egy londoni étterem. Szinte az összes londoni vendéglő kihasználja a szarvasgombaszezont, amely októbertől decemberig tart, ám csak egynek jutott eszébe - eddig - fagylalthoz hozzáadni. Marco Corsaca, a Luciano,s étterem séfje az újító - olvasható az Evening Standard című angol lap hírportálján. A kissé szokatlan desszert "múzsája" amúgy a Luciano,s egyik törzsvendége, Borisz Berezovszkij Londonban élő orosz milliárdos, aki rajong a szarvasgombáért, Corsaca pedig neki akart kedveskedni újdonságával.

Az édesség úgy készül, hogy a fagylalthoz felhasznált tojásokat előzetesen szarvasgombával együtt egy lezárt edényben tárolják, érlelik. A tojás teljesen átitatódik, átveszi a gomba illatát. A mesterszakácsnak azután a kész fagylaltot szarvasgombaágyon tálalja, s a tetejét is megszórja apróra vágott gombadarabkákkal. Egy adag 25 fontba, azaz csaknem tízezer forintba kerül.