A férjfogás fortélyaira oktatják egy moszkvai tanfolyamon a hölgyeket, akik három óra leforgása alatt sajátítják el a szükséges praktikákat.

A Komszomolszkaja Pravda című orosz lap adatai szerint az 1980. és 2000. között Moszkvában kötött egymillió házasság 80 százaléka 2005-re felbomlott. A 30-50-es korosztály jelentős része facérrá vált s közülük sokan hajlandóak lennének az újrakezdésre, ám sem idejük, sem lehetőségük az ismerkedésre.

Gondjaikon hivatottak segíteni a gombamód szaporodó társkereső ügynökségek, s újabban a tanfolyamok is, ahol megvitatják azokat a tipikus hibákat, amelyeket ismerkedés közben a párra vágyók elkövetnek.

Az elméleti oktatást gyakorlati foglalkozás követi, amikor a hölgyek oktatójuk kíséretében ellátogatnak azokra a helyekre, ahol a teremtés megfelelőnek ítélt koronájával lehet ismeretséget kötni. Az instruktor diszkrét távolságból szemléli a fejleményeket, majd a végén közösen kiértékelik a hibákat.

Az ismerkedésre egyébként a legmegfelelőbbnek az utazási irodákat, társas utakat, a vonatot, de különösen a repülőgépet ítélik a szakemberek. Megfelelő hely a vadászatra a menedzserek által látogatott kávéházak, éttermek, szórakozóhelyek is.

A hölgymagazinok által javasolt autószalonok viszont igen kevéssé alkalmasak az ismerkedésre. A teremtés koronái itt leginkább vadonatúj gépkocsijukra összpontosítanak, s nem igazán örülnek, ha akár a legbájosabb leányzó szempilláit rezegtetve arról faggatja őket, hogy az illető úr szerint mely autó illik leginkább az adott hölgy szeme színéhez.

A szupermarketek sem a megfelelő terep, legalábbis a szebbik nem képviselői számára, viszont ideális vadászmezőként funkcionálnak az urak részére, akik egy bevásárlókocsiban felhalmozott müzli, diétás üdítő és joghurt alapján holtbiztosan kiválaszthatják a sors által nekik rendelt szinglit.