horoszkóp

Sokat tespednek az amerikaiak

MTI
MTI
2006.12.17. 14:17

Az amerikaiak szabadidejének döntő hányadát a média tölti ki, naponta átlagosan 9,5 órán át néznek tévét, hallgatnak rádiót, szörföznek az interneten vagy olvasnak újságot, ez óhatatlanul elhízással jár, úgyhogy szakértők szerint immár közegészségügyi problámáról van szó - közölte egy friss kutatás eredményét a townhall internetes hírportál.

Jövőre az amerikaiak 1555 órán fogják bámulni a tévék képernyőjét és 974 órán át hallgatnak rádiót. Az internettel 195 órát foglalkoznak majd, és az újságok olvasására 175 órát fordítanak. A nem a média kategóriába sorolt időtöltések között könyvolvasásra egyre kevesebb időt, 2007-ben 106 órát szánnak majd az emberek, a videojátékokra a korábbinál többet, 86 órát.

Szakértők rámutattak, hogy a tévénézés - amely bár intellektuális, kulturális értelemben is hasznos lehet - ma már közegészségügyi probléma Amerikában. Egyértelműen bebizonyosodott, hogy sok amerikai kóros elhízottsága magyarázható a vég nélküli tévézéssel, a mozgásszegény életmóddal. Az amerikai felnőtt lakosság fele túlsúlyos, egyharmada kórosan kövér.