Álszámlákkal ugrasztotta ki évek óta még csak jelentkezni sem hajlandó fogyasztóit egy vízszolgáltató az Egyesült Államokban: mindegyiküknek küldött egy ezer dollárról - 190 ezer forintról - szóló vízszámlát, amire aztán rögvest jelentkeztek érdeklődni.

A címzetteket a vízmű hiába próbálta elérni levelekkel, telefonokkal, helyszíni kivonulásokkal, hogy végre leolvashassa a valódi óraállást, ők elérhetetlenek maradtak, és fittyet hánytak mind a kérelmekre, mind a felszólításokra. Az ezerdolláros csekk azután egycsapásra kíváncsivá tette őket, és a lapuló ügyfelek bő fele hamarosan jelentkezett.

Miután boldogan üdvözölte őket a vízművek diszpécsere, elmagyarázta nekik a sajátos trükköt, amelyet többségük egyáltalán nem vett zokon, hanem elismerte hanyagságát, és rendezte valódi fogyasztásának ellenértékét, amely általában pár száz dollárra rúgott.

És hogy mi történik akkor, ha valaki nem jelentkezik, hanem szó nélkül kifizeti az ezer dolláros álszámlát? Ilyen ember még nem akadt, de a vízmű részéről azt mondták, hogy nem nyelik le a pénzt, hanem továbbra is megpróbálnak kapcsolatba kerülni az ügyféllel.