Több a brit mackós férfi, mint a nő, mármint az olyan, aki alváshoz plüssmacit rak maga mellé, ha egyedül van - derítette ki egy brit felmérés.

A kétezer megkérdezett közül a férfiak 20 százaléka vallotta be, hogy - talán Mr. Bean példájára - maga mellé fektet egy mackót éjszakára, míg a nők közül csak 15 százalék. A felmérés a "jó éjszakát öleléseket" is felölelte, s mint kiderült: 63 százalékos azok aránya, akiknek szükségük van az ilyen esti búcsúztatásra.

A mackós mustrát amúgy egy olyan brit szállodalánc rendelte meg, amely hatalmas, ölelhető, kétkarú párnákkal - is - szolgál vendégeinek az édesebb álomhoz.

Ami az illatokat illeti, a nők ragaszkodnak jobban férfitársukéhoz: 8 százalékuk permetezi be a párnát a férfi aftershave-jével, míg a férfiaknak csak 3 százaléka aromásítja az ágyneműt nőnemű társa kölnijével.

Végül arra is rákérdeztek a felmérők, hogy mackók helyett ki lenne a legszívesebben látott emberi hálótárs. A toplistát a férfiaknál Angelina Jolie amerikai színésznő vezeti, a nők pedig leginkább Johnny Depp ugyancsak amerikai színészt dugnák az ágyukba - adta hírül a Sky News.