Arra kéri francia ajkú látogatóit egy nyugat-kanadai állatkert, hogy beszéljenek Moliere nyelvén a zoo egyik legfőbb látványosságának számító Boriszhoz, a szibériai tigrishez. Az igazgatóság azt reméli, hogy ettől javul a vadállat hangulata, ugyanis kiderült róla, hogy nem ért angolul, és ez szomorúsággal tölti el.

Jane Archbold, az angol nyelvű Alberta tartományban lévő edmontoni Valley Zoo szóvivője elmondta, hogy Boris fogságban született a francia ajkú Québec tartományban. A tigris 2006 májusában érkezett új otthonába és ott teljes letargiába süllyedt: nem figyelt a látogatók kiáltásaira és az állatkert személyzetére sem. Amikor azonban franciául szólnak hozzá, azonnal felfigyel, és ezért a vezetőség a látogatók segítségét kéri annak érdekében, hogy a tigris mindig halljon francia beszédet.

A nyelvi környezet fontosságát akkor ismerték fel a Valley Zoóban, amikor az egyik őr harsányan franciául kívánt jó reggelt a nagymacskának: a Bonjour! hallatán az állat azonnal megélénkült.

Boris a szibériai tigris megmentésére irányuló nemzetközi akció keretében került új otthonába: a fajból már csak 450 példány él természetes, nem állatkerti környezetben.

A Valley Zoo bízik abban, hogy Boris végül "megtanul angolul érteni", de reméli, hogy addig is minél több látogató szól hozzá franciául. A 2001 évi népszámlálási adatok szerint Alberta tartomány 2,9 millió lakójából 200 ezren beszélnek franciául. A kérdés már csak az, hogy közülük hányan járnak állatkertbe.