horoszkóp

Ellopták Homer Simpsont

2007.06.21. 18:11
A Simpson-család fejének egy Kuala Lumpur-i multiplexben veszett nyoma. A távirányítót tartó műanyag szobrot két elvakult rajongó vitte haza, de a rendőrség példás gyorsasággal visszaszerezte az elrabolt családfőt.

Két megszállott Simpsons-rajongó főiskolás fülelt le a maláj rendőrség, akik ellopták Homer Simpson életnagyságű reklámfiguráját Kuala Lumpur legnagyobb multiplexéből. "Az ügyet megoldottuk" - jelentette büszkén Mazlan Mansor, Malajzia Petaling Jaya nevű körzetének rendőrfőnöke szerdán az AP hírügynökségnek.

A családi távirányító is eltűnt

A Simpson-család tagjainak üveggyapotból készült, embernagyságú szobrai az egészestés Simpsons-rajzfilm bemutatója apropójából álltak Kuala Lumpur-közeli bevásárlóközpont multiplex mozijának előcsarnokában. A szoborcsoport a jól ismert kanapén ülve ábrázolja Marge-ot, Bartot, Lisát és Maggie-t, Homert pedig az attribútumának tekinthető távkapcsolóval a kezében.

"A család nemsokára visszakapja Homert" - nyugtatta meg a közvéleményt Moo Hon Mei, a filmet forgalmazó 20th Century Fox malajziai marketing-igazgatója. Tájékoztatása szerint a gyanúsítottak "szenvedélyes rajongók, akik már a mozi bemutatója előtt szerettek volna birtokolni egy darabot a Simspon-családból". A mozifilm Malajziában az USA-beli bemutató előtt egy nappal, július 26-án debütál.

Homer szenvedélyeket vált ki

A szobor eltűnését a mozi alkalmazottai fedezték fel hétfőn reggel. A zártláncú biztonsági kamerák felvételein látszott, hogy a szobrot két férfi vitte el hajnali három körül, és a bevásárlóközpont parkolójában álló autójuk utánfutóján szállították el. A felvételek alapján a rendőrség lenyomozta a gépkocsi rendszámát, így pedig ráakadt a tettesekre, akik szerdán vissza is adták az elrabolt családtagot.

"21-22 éves diákok voltak, egyelőre szabadlábon vannak, és a későbbiekben fog eldőlni, indítunk-e eljárást ellenük a lopás miatt" - számolt be a rendőrfőnök az AP-nek.