horoszkóp

Melegcenzúra a házasságkötő teremben

2005.11.11. 15:00
A liverpooli házasságkötő teremben levették a falról a heteroszexuális párokat ábrázoló festményeket, hogy a látvánnyal ne bántsák meg a homoszexuális párokat.

A házasságkötő iroda helyiségeiből egy Rómeót és Júliát, illetve egy éppen házasságot kötő párt ábrázoló képet cseréltek le viktoriánus tájképekre, hogy mindenkinek kedvezzenek, írja a Sun brit bulvárlap.

A kezdeményezés szervezői ezzel azt akarják elérni, hogy minél több meleg párt bátorítsanak arra, hogy polgári esküvőt kössenek. Angliában egy törvénymódosítás ezt jövő hónaptól fogja lehetővé tenni.

Bővülő tevékenységi kör

A házasságkötő iroda legújabb prospektusaiban már szerepelnek fotók homoszexuális párokról is - mondta el az intézmény vezetője a The Sunnak. Hozzátette, hogy rengeteg jelentkezés futott már be hozzájuk az új szolgáltatásra (a melegházasságra), ezért kellett bővíteni a prospektust is.

A képek eltávolításával kapcsolatban elmondta, hogy bár egyik sem volt sértő, de az újak még kevésbé szúrhatják bárkinek is a szemét. "Azért is szedtük le a klasszikus házaspárokat ábrázoló képeket, mert nemrég elkezdtünk állampolgársági esküket és másfajta ceremóniákat is lebonyolítani, és ezekhez a tájképeket sokkal megfelelőbbnek találtuk. így biztos nem sértünk meg egyetlen vallási vagy társadalmi csoportot sem."

Mindenki megsértődik

A Sunnak nyilatkozó meleg pár egyik tagja elmondta, hogy őket speciel egyáltalán nem sértették a heteroszexuális párokat ábrázoló képek: "Nem a kőkorszakban élünk!" - kommentálta a történteket. Egy másik meleg hozzászóló szintén kifejezte, hogy ezzel a homoszexuálisokat nem sértik, de attól még tény, hogy a tájképek biztosan mindenkinek jobban megfelelnek.

Egy angol konzervatív újság szerkesztője ellenben a politikai korrektség egyik legszégyenletesebb megnyilvánulásának tartja, ami történt. Szerinte a képek lecserélésével éppenhogy a heteroszexuális párokat bántották meg.