horoszkóp

Az angoltanárnő megmutatta bájait

2007.06.05. 17:49
Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy angoltanárnő, aki intim testrészeit akarta megörökíteni, így otthonában szépen nekivetkőzött. Ám az önismereti este nyomait az iskola számítógépére töltötte fel, amit ott is felejtett. Csodájára járt minden ott tanuló fiatal, csak a felnőttek háborogtak, hogy ezt nem szabad. Így a tanárnőnek ma már nem is kell ott dolgoznia.

Inke községének életét felbolygatta a helyi általános iskola angoltanárnője. Az ok a pikáns részletekben rejlik: a tanárnő az iskola digitális fényképezőgépét hazavitte és otthon erotikus képeket készített magáról. Mikor visszahozta az iskolába, hogy letöltse a kívánt tartalmat, elfelejtette letörölni a mindenki által hozzáférhető mappából.

Minderre a hetedikes osztály lelkes tanulói figyeltek fel számítástechnika órán. A fotókat lementették, majd egymásnak küldözgették elektronikus levélben, illetve sms-en. Mikor az iskola igazgatója tudomást szerezett az ügyről, azonnal töröltette az akkor még állásban levő pedagógusról készült képsorozatot. A diákok azóta többször visszatették az intézmény gépeire, sőt az internetre is felkerült.

Stadler Petra, a község jegyzője kérdésünkre elmondta, hogy a felfedezők létszáma igen alacsony. "15-20 diákunk van az említett hetedikes osztályban. A tanárnő 2007. június 1-jétől már nem dolgozik az iskolánál, maga az ügy pedig két hete pattant ki. A kérdést tehát már megoldottuk. Azóta semmilyen kapcsoltunk nincs vele."

"Ez sajnos akkora hírverést kapott, hogy egy képviselőtestületi ülést hívünk össze jövő hétre, ahol hangsúlyos napirendi pontként fog szerepelni az a kérdés, hogyan tudjuk megakadályozni a jövőben, hogy ilyen előfordulhasson."

Az eset kapcsán leginkább a szülők voltak felháborodva, hogy gyermekeik az iskolában nézegettek ilyen tartalmú képeket. Hogy otthon mennyire tudják megakadályozni az ilyen típusú vizuális élményszerzést, arra már nem tértek ki a sonline.hu riportereinek. Valószínűsíthetően akkor lennének elégedettek, ha valaki mindig lesné csemetéjük minden kattintását, így kimélve őket a korai felnövés okozta stressztől.

A sonline.hu értesülései szerint az is elképzelhető, hogy hatalmi harc húzódik meg a botrány mögött, hiszen az angoltanárnő édesapja a szomszéd település polgármestere. "Azt, hogy hatalmi harcok áldozata lett az angoltanárnő, sem megerősíteni, sem megcáfolni nem tudom" - válaszolta kérdésünkre Stadler. Az Index érdeklődésére annyit fűzött a történethez a polgármester, hogy "nem örülük neki, hogy ez történt, de hát felnőtt lány, agyon nem üthetem miatta."

Megoldási javaslat egy Index-közeli szakértőtől

"Az iskolák számítógépei egy adott komputeren keresztül csatlakoznak a hálóra, és azon lehet korlátozni a hozzáférést különböző oldalakhoz. Ki lehet szűrni a pornográf tartalmakat is, amiknél a szövegből gyakran kiderül, hogy miről is szól az adott oldal. Természetesen konkrét oldalakat is lehet tiltani, mert vannak erre a célra fejlesztett szoftverek. A megfelelő jogosultságok beálltásával pedig az is szabályozható, hogy a helyi hálózaton vagy gépen melyik mappákhoz ki férhet hozzá."

Van, aki tanít és vetkőzik is

"Öt éve tanítok egy idegenforgalmi középiskolában angol nyelven földrajzot és budapesti idegenvezetést. Érdekes feladat, hogy tartani tudom-e a tanári hitelességemet, ha fehérneműs fotók jelennek meg rólam az interneten" - nyilatkozta az idegenforgalmi közgazdász végzettségű Magony Szilvia még januárban a Velvetnek. A szépségkirálynőnek eddig nem voltak nehézségei amiatt, hogy nekivetkőzött. A tanár személyének, másodállásának elfogadása pedig leginkább a diákok hozzáállásán múlik. "Nem mondanám, hogy könnyű tizenéveseket tanítani, volt nekem is problémás tanítványom, de lekopogom, eddig mindent meg tudtam oldani."