Angelina Jolie a kis Madoxszal, Zaharával és karjaiban saját gyermekével, Shiloh Nouvellel Máriaként lebeg a konzumba süppedt tömegek fölött. Mi legalábbis ezt olvastuk ki a festményből, amit hirtelen a fél világ meg akar venni, pedig elég gagyi.

Kate Kretz amerikai festőnő freskónagyságú képének a katolikus imából (Üdvözlégy Mária) kölcsönzött címe "Blessed Art Thou" azaz "Áldott vagy te" (az asszonyok között) egy nyilvánvaló szójátékot is magában hordoz (art = művészet), mégsem ez a legfontosabb.

Örökbefogadási-láz

Kattintson a nagyításhoz!

Hanem, hogy Angelina Jolie-t használja fel ikonként, aki telitalálat erre a szerepre: szépsége csak Brad Pitt számára elérhető, egyébként a messzi távolban lebeg, jótékony, egy világ ismeri, pedig nem dugásaival szerepel a médiában. Zahara és Maddox örökbefogadásával ráadásul egy egész adoptációs hullámot váltott ki a celebvilágban.

Jóra használja státuszát

Fogyasztástól megpuffadt és telítődött amerikaiak fölé ellenpontozásként magasodik ez a nemes szívű asszony. Bár maga a festő jelenlétét egészen másképp magyarázza blogjában: "Azért esett Angelina Jolie-ra a választásom, mert voltaképp valami jót igyekszik tenni celebritás-státuszával." (itt hívjuk fel a figyelmet a nomen est omen közkedvelt jelenségére!).

Nehézsorsú amerikaiak

A festő magyarázatában a kép aljára pingált bevásárlókat nem a kispolgári léthez köti: az adta neki az ihletet, hogy a dagikat nap mint nap látta a Wall Mart nevű áruházláncban és elgondolkodott rajta, hogy ezeknek a hétköznapi embereknek mennyivel nehezebb a soruk, mint a rivaldafényben úszó celebritásoké.

A képet a napokban a Chelsea Galleria és az Art Miami Fair-en is kiállítják és sokan meg akarják venni.