A jós szerint az új miniszterelnök hamar elbukik

2004.08.24. 14:37
A zalaegerszegi látnok szerint egyik miniszterelnök-jelölt sem alkalmas arra, hogy az ország vezére legyen. Az MSZP-nek és a Fidesznek esélye sincs arra, hogy a 2006-os választások után egyedül kormányozhasson, Debrecen pedig nem lesz Magyarország fővárosa. A szkeptikus újságíró és az Index még szkeptikusabb politikai újságírója üzeneteket kapott a szellemi erőktől, pohártáncoltatás nélkül.
A Velvet újságírója egy polgári lakás teraszán üldögélve hitetlenkedve hallgatta Barasits Zsuzsanna médium, látó jóslatait. Katasztrófákról, betegségekről, háborúkról beszélt, melyeket nem a csillagokból, kártyából, hanem a szellemi világ segítségével az emberi lelkekből olvas. Megúsztunk egy atomháborút, mondja, és hogy igazolja, már több mint tíz éve kap üzeneteket a szellemi erőktől, elővesz néhány videokazettát. Az évekkel ezelőtt készített felvételeken számomra összefüggéstelen mondatok váltják egymást, Barasits Zsuzsanna szerint csak azért nem értem, mert még soha nem volt dolgom látóval. Néhány évszám és adat hallatán azonban lassan kezdem azt hinni, talán tényleg létezik, hogy ismeri a jövőt.

Kemény idők

"Az ország sorsa 1992-től kezdve eddig úgy alakult, ahogy azt megmondtam. Többek között láttam, hogy egy másik csapat kerül kormányra. Láttam a szeptemberi terroristatámadásokat, az afganisztáni háborút, és a déli konfliktust. A Q című könyvemben részletesen beszámoltam a Kínát sújtó madárinfluenza járványról is, hónapra pontosan" - magyarázza a látó, majd hozzáteszi, az, hogy sikerült elkerülnünk egy pusztító világháborút, nagyban függött hazánktól is. "Kemény időszaknak nézünk most is elébe" - mondja mély meggyőződéssel, a borús jövőkép hallatán szinte meg sem merem kérdezni, mit jósol Magyarországnak.

S.O.S

"Ki lesz a miniszterelnök?" - kérdezem, a látóasszony azonban nyomban visszautasít. Barasits Zsuzsanna szerint nevet nem mondhat, és egyébként sem olyan egyszerű erre választ adnia, mert ahhoz, hogy a szellemi erőktől üzenetet kapjon, hidat kell építenünk. A híd pedig, mint később kiderült, csak olyan személy segítségével épülhet fel, aki viszonylag jól ismer egy a politikusokhoz közel álló illetőt, vagy politikust, szinte napi kapcsolatban olyan valakivel, aki "látja a benti dolgokat". A Velvet újságírója az Index politikai újságíróját hívta segítségül, és egy darabig némán asszisztált a jóslás aktusához.

Az új miniszterelnök

Miután sikerült felvenni a kapcsolatot a szellemi erőkkel, a látó jósolni kezd. "A két miniszterelnök-jelölt közül egyik sem alkalmas arra, hogy az ország vezére legyen" - kapja az első üzenetet a zalaegerszegi asszony, amikor az új miniszterelnökről kérdezzük. "Az új miniszterelnök maximum három hónapig dőzsölhet, átmeneti helyzet alakul ki, és csak a következő évben lesz új, mindenki által elfogadott vezetője az országnak" - folytatja Barasits. "És ki lesz a miniszterelnök?" - tesszük fel a kérdést. "Két esélyest látok, egyikük azonban üzleti tevékenysége miatt botrányba keveredett, emiatt könnyen buktatható, tehát ő nem lehet. Ráadásul azok az emberek, akikkel kapcsolatban áll, le fogják őt beszélni arról, hogy miniszterelnök legyen. Az lesz a hír, hogy ő lesz, de az utolsó pillanatban meggondolják a kinevezést, a csoport lebeszéli. Rájönnek, hogy nem okos dolog, ha ő kerül a miniszterelnöki székbe, mert kőkeményen támadható üzleti tevékenysége miatt. Az új miniszterelnök az az illető lesz, akinek komoly kapcsolata van a Nyugattal" - szól a jóslat.

Barasits Zsuzsanna szerint csak januártól lesz normális kormánya az országnak, az elkövetkező három évre pedig két váltást vélt kiolvasni a szellemi erőktől kapott üzenetekből. 2006-ban választások lesznek, jelezzük a látónak, aki ezután újra jósolni kezd.

Házasodik az MSZP

"Négy szerződést látok" - utal egy esetleges nagykoalícióra 2006-ban a látó. "Teljesen más dolgok várhatóak, mint a legutóbbi választásokon. Három nagy párt van, meg egy kisebb, meg még egy kis párt, de annak nincs komoly jelentősége. De sem az MSZP, sem a Fidesz nem esélyes arra, hogy egyedül kormányozzon. A szocialisták pedig csak úgy lesznek benne a háromban, ha összeházasodnak" - mondja. Arra azonban, hogy ez mit jelent pontosan, nem tudott választ adni.

A választásokat Barasits Zsuzsanna szerint pillanatnyi gazdasági fellendülés követi, utána "bukás, majd ismét fellendülés várható". Azt is megtudjuk, hogy a gazdaságban gyökeres átrendeződés lesz, német mintára. "Ennél többet nem tudok mondani" - néz ránk a látó, ezért felhagyunk azzal, hogy megfejtsük, mire utalhattak az erők.

Medgyessy, Messiás

Medgyessy Péter számára a látó szerint egy teljesen új pozíciót teremtenek, de nem Magyarországon. "Franciaországban olyan cégnél fog dolgozni, aminek amerikai kötöttsége van" - jósolja Barasits. A szellemi erők a végén azt is tudatták, hogy Debrecen nem lesz Magyarország fővárosa, és a Messiás eljövetele is odébb van.