Elítélték a Judas Priest metálegyüttes egykori dobosát egy 17 éves, tanulási nehézségekkel küzdő fiú megerőszakolási kísérletéért. A fiú dobleckéket venni járt fel Dave Holland lakására.
A most 55 éves dobos 1979-től volt tagja a heavy metál együttesnek. Holland tagadta az őt érő vádakat. "Biztos az ölelésemet értelmezte félre a fiú."- vallotta a bíróságnak. "Tudom, hogy ez politikailag nem korrekt dolog manapság, de a gyerekeknek akkor is szükségük van arra, hogy kimutasd irántuk a szeretetedet."

Holland védőbeszédében elmondta, hogy valóban volt köztük érzelmi kötődés, de azon felül semmi. A fiú gyakran hívta legjobb barátjának, és többször mondta neki, hogy szereti őt.

Pénteken a bíróság bűnösnek nyilvánította a dobost, aki az ítélet felolvasásakor elsírta magát. Jelenleg még nem tudni, mennyi időt kell börtönben töltenie.

Együtt videóztak

A kisfiút ért támadások Angliában, Holland vidéki birtokán játszódtak le 2002 júniusa és decembere között. A srác, aki most 18 éves, a dobleckék után is ott maradt néha Holland házában. A BBC értesülése szerint az együtt töltött éjszakákon az ex-rock sztár megengedte a kamasz fiúnak, hogy alkoholt fogyasszon, cigizzen és pornófilmeket nézzen.

Szerették egymást

"Sosem nyúltam hozzá tisztességtelen szándékkal. Tudta, hogy biszexuális vagyok, és én úgy vettem észre, hogy ő is az. A kettőnk közötti kapcsolatban azonban soha nem volt semmi szexuális. Szerettük egymást, mint emberek." - védte magát Dave.

A tinédzser azt állította, hogy Holland kényszerítette, hogy vele fürödjön, majd utána szexuális aktusban vegyen részt vele.

A zaklatásra a fiú egyik leveléből derült fény, amit szüleinek írt idén december 14-én. "A levélből kiderült, hogy olyan dolgok történtek, amiknek nem lett volna szabad megtörténniük." - mondta el az ügyésznő.

Júdások

A Judas Priest együttes az 1982-es Screaming for Vengeance (Bosszúért kiáltva) című albumukkal tört be az amerikai eladási listákra. A "You've got another thing comin'" című heavy metál slágert tartalmazó album platinalemez lett.

Holland 1989-ben hagyta ott a csapatot, nem sokkal később követte őt fronténekesük, Rob Halford is, aki 1993-ban szólólemezt adott ki.