horoszkóp

Négylábú kacsa kelt ki a tojásból

2007.02.18. 18:25
Négy lábon totyog az a mutáns kiskacsa, amely nyolc napja látta meg a napvilágot Angliában. Eszik, iszik, jól van. De sajnos a négylábú kacsák nem szoktak sokáig élni.

Négylábú kiskacsa kelt ki a tojásból és Londontól 95 kilométerre lévő farmon. A nyolcnapos pihés jószág mind a négy lábát használja a totyogáshoz, ezért némi bonyodalmat okoz neki a közlekedés.

Nem hitt a szemének

A farmer először nem hitt a szemének, amikor meglátta a bizarr állatot. "Az járt a fejemben, hogy itt valami nem stimmel, túl sok ennyi láb egy kacsának. Többször is megszámoltam, hát tényleg négy volt" - számolt be nevetve Janaway, a farmer az újságíróknak.

Köszöni, jól van

Négy lábbal biztosan nem élne sokáig a vadonban, de a farmer azt mondja, náluk remekül érzi magát a kiskacsa. "Elég jól eszik, éldegél, és remekül szalad mind a négy lábával, nagyon jól stabilizálja a testtartását így négy lábon" - számolt be Janaway a tapasztalatairól.

Nem ő az egyetlen

Az angliai négylábú szárnyas kivételesen ritka mutáció, de feljegyeztek már hasonlókat a világon. Egy Jake nevű kiskacsának, aki Queenslandben, Ausztráliában született 2002-ben, szintén négy lába volt. De sajnos ő nem sokkal később elhunyt.