horoszkóp

Alvást színlelnek a papák, ha felsír a gyerek

2004.09.09. 17:03
Általában a mamák kelnek fel, ha felsír a gyerek: a papák tovább alszanak, vagy úgy csinálnak. Erre aztán nem egy kapcsolat rá is megy: a fáradt anyukák dühösek párjukra, és az sem segíti a kibékülést, hogy a kimerült mamák szex helyett is inkább aludni akarnak.
Miért nem pihenhetik ki magukat a kismamák? Mert amikor a gyerek éjszaka sírni kezd, a kispapák fele inkább tovább alszik, vagy erőteljesen próbál úgy tenni - tette közzé csütörtökön a Reuters. A makacsul ágyban maradó 52 százalék mellett további 22 százalékuk kimászik ugyan az ágyból, de csak miután megvárta, hogy partnerük megelőzze őket. Tízből hat kismamát érthető módon nagyon zavar, hogy párjuk nem segít nekik, és a kialvatlanság mellett a neheztelés is közrejátszik abban, hogy az ilyen kismamák 86 százaléka inkább alvást választja, mire végre szexre kerülne a sor.

Komoly válsághelyzet egy kapcsolatban

"Egészen meglepő, hogy a kapcsolatok jó része ennek ellenére is túléli a gyerekvállalást, de sajnos jó pár olyan is van, ami erre megy rá. A problémát csak fokozza, hogy mivel többnyire a párok mindkét tagja dolgozik, ezért rendkívül megterhelő számukra az éjszakázás" - állítja a felmérést végző Mother & Baby magazin szerkesztője, Elena Dalrymple. Az egész országra kiterjedő kutatás során 2000 szülőt kérdeztek meg, és az is kiderült, hogy a gyerekek általában öthónapos koruk körül kezdik felvenni a rendszeres alvásritmust, amivel már képesek egy éjjel akár 7 órát is aludni. A babák közel harmada azonban egész 18 hónapos koráig nem alussza folyamatosan végig az éjjelt.