horoszkóp

Elárverezik a Knight Rider csodaautóját

2004.07.27. 14:37
Kittet, az elpusztíthatatlan, felülmúlhatatlan és szuperintelligens autósztárt, Michael Knight hű sorozatbeli társát pénteken elárverezik. A speciális fekete Pontiacért a szervezők komoly összegeket remélnek. Hogy az autó hajlandó lesz-e szóba állni leendő gazdájával, arról egyelőre nem szólnak a hírek.
A nyolcvanas évek legendás csodaautója, Michael Knight beszélő "Pajtija" pénteken kalapács alá kerül. Az eBay aukciós oldal reményei szerint akár 60 ezer dollárt is adhatnak az 1983-as fekete Pontiac-matuzsálemért, melyet 40 ezer dolláros kikiáltási áron kínálnak.

Nagykorú autó

David Hasselhoff a sorozatban Michaelt, a fiatal és magányos országúti igazságosztót alakította, aki hű társával, a baritonhangú és szuperintelligens csodaautóval védte az ártatlanok érdekeit. Hasselhoff, aki jelenleg a West Enden játszik a Chicago című musicalben, több, mint húsz éve lett elválaszthatatlan társa az angol akcentusáról, empatikus tanácsairól és szuperturbó fokozatáról híres autónak.

A sorozat négy évig, 1982-től 1986-ig volt műsoron a világ több országában, majd az NBC a nézettség csökkenésére és a magas gyártási költségekre hivatkozva megszüntette a filmsorozat további részeinek gyártását. A 84 részes szériában a mindenen átszáguldó sérthetetlen masinának komoly főszerep jutott, ennek köszönhetően a Pontiac Trans-Am típusú modellje eladási rekordot döntött Amerikában.

Tud beszélni

Az autót 2001-ben felújították, az eredetileg használt díszlet-műszerfal helyett működőképes, LCD monitorokkal, beszélőgéppel és egy csomó más kellékkel felszerelt új műszerfalat kapott, az autóba belső kamera került, és az orrban elhelyezett futófények is működőképesek. A kaszkadőrök biztonsága érdekében az eredeti üzemanyagtartályt egy alig 9 literes tűzbiztos versenytankra cserélték az autón.

A filmbeli Kitt hátsókerék-meghajtású, kétüléses, kétajtós kupé, nyolcsebességes, 250 centiméter tengelytávolságú és majdnem öt méter hosszú, áll egy Trans Am rajongói oldalon. Fordulóköre rakétarásegítéssel alig 60 centi.

Kitt - teljes nevén Knight Industry Two Thousand - csak egy a nagyszabású aukció rengeteg árverési tárgya közt. A mozis relikviák aukcióján olyan tételek várnak vevőre, mint a Star Trek és a Rocky-széria forgatókönyvei. Az interaktív árverésen többek közt Marlon Brando sötétkék öltönye és Marilyn Monroe testhezálló ruhái is kalapács alá kerülnek.