horoszkóp

Hello Kittyből robotot csináltak

2004.07.13. 15:24
Az évek során a japán formatervezésű cicafigurával a kenyérpirítótól a biciklivázig szinte minden fajta használati tárgyon találkozhattunk. A legendás Hello Kitty idén harmincéves jubileumot ünnepel, ebből az alkalomból robotként is piacra dobják.
Harmincadik születésnapjára robotként is piacra dobják a híres japán macskafigurát, Hello Kittyt.

Beszélő Kitty

Tekintse meg képeinket!
A Hello Kitty Robo névre hallgató robotmacska november 1-jén, pontosan harminc évvel azután kerül a japán játékpiacra, hogy a Sanrio cég bemutatta eredeti kreációját. Az 52 centiméteres Robonak lesz detektora, kamerája, és ha például egy új partner jelenlétére akarja felhívni játéktársa figyelmét, integrált áramkörű hangosbeszélői révén meg is szólal. A robotmacska akár tíz személyt is felismer, üdvözli őket és társalog velük. Memóriájában 20 ezer beszélgetés-modellt őriz, így a helyzetnek megfelelően választja ki mondanivalóját.

Robotmacska harmincasoknak

Hello Kitty Robo a nagojai székhelyű Business Design terméke, amely a Toyota cég leányvállalataként működő NEC System technologies céggel együttműködve fejlesztette ki. Az üzleti terv értelmében évi 2000 robotmacskát hoznak forgalomba 400 ezer jenes (nem egészen 800 ezer forintos) áron, és főleg harmincas éveikben járó hölgyvevőkre számítanak.

Gyémánttal borítva

A jubileum alkalmából korábban 30 Hello Kitty-rajongónak alkalma nyílt arra, hogy hárommillió jenért (több mint hatmillió forintért) cserébe igazi ritkaságra tegyenek szert. Tanaka Kikinzoku, tokiói ékszerész cége a cicus születésnapjára februárban harminc darab 3 centiméter magas, platinából készült Kitty-t gyártott, amelynek ruháját és pántlikáját 131 darab gyémánt díszíti.

Kitty népszerűsítette az eurót

A Hello Kitty logójú termékeket a világ 60 országában forgalmazzák, van ilyen képregény, ruházat, luxusékszer - összesen 50 ezer különböző árucikket adtak el vele. A macskafigura annyira népszerű a felkelő nap országában, hogy az EU Japánban vele népszerűsítette áprilisban közös pénzét, az eurót.