horoszkóp

Pucér nő a Közlekedési Múzeumban

2006.12.21. 22:05
Erotikus fotózásnak adott otthont a Közlekedési Múzeum. A képek a közeljövőben megjelennek a Playboyban. A kulturális tárca vizsgálatot tervez az ügyben, mert álláspontjuk szerint nem helyes a meztelenkedés fényes nappal a közintézményben, ahol gyerekek ismerkednek a régi mozdonyokkal, repülőgépekkel.

Akár az állásba is kerülhet a Közlekedési Múzeum igazgatójának, hogy aktfotózást engedélyezett fényes nappal az intézményben. A felvételeken Berczeli Krisztina playmate terpeszt, pózol a muzeális mozdonyok, repülők között. A képek ugyan még augusztusban készültek, de csak jövőre lesznek láthatóak a Playboyban, miután Berczeli Krisztinának nem jött össze az álma, nem őt választották az Év Playmate-jének.

Féltik állásukat

Az erotikus fotózásról mindeddig hallgató múzeumi dolgozók úgy tudták, a képeket végül utólag letiltották, ugyanis az igazgatónak felsőbb szintről "leszóltak". Radnai Péter, a magazin főszerkesztője azonban cáfolta ezt a hírt.

A Közlekedési Múzeum igazgatója, miután részletesen beszámolt a történtekről, közölte, nem nyilatkozik, de azért megfenyegette a Velvet újságíróját. Beszéltek viszont az intézmény alkalmazottai, ugyan csak név nélkül, mert féltik állásukat.

Kacsint a portás: meztelen nő van bent

Augusztus 14-én, hétfőn reggel a munkába érkezőket kacsintgatva fogadta a portás, és a fülükbe súgta, hogy odabent egy meztelen nő tartózkodik, igazgatói engedéllyel. Fotózás folyik a múzeum területén. Hétfőn ugyan a múzeum zárva tart, de ügyfelek attól még rendszeresen megfordulnak az épületben. A szemérmesebb időskorúak - az alkalmazottak elmondása szerint - szemlesütve osontak az épületben.

Az intézmény egyik munkatársa szerint ezzel az erővel egy hivatal előcsarnokában is megrendezhették volna az aktfotózást. A nevük elhallgatását kérő dolgozók többsége nem élvezte a látványt, inkább felháborította őket, hogy mi folyik a múzeumban, és többen most már bánják, hogy akkor nem mertek szólni senkinek.

Szigorú igazgató

Úgy tudjuk, az ügy azért most pattant ki, mert nagy elbocsátások várhatók az intézményben, mintegy 30 munkatársat küldenek el, mialatt a Közlekedési Múzeum a közlekedési tárcától átkerül a kulturális minisztériumhoz.

Információink szerint a történteket egy olyan dogozó szivárogtatta ki, aki valószínűleg szintén lapátra kerül, és emiatt haragszik az igazgatóra. Igaz, a többiek közül sem sokan szívelik a szigorú Sági Zoltánt - legalábbis erről számolt be nekünk az egyik alkalmazott.

A minisztérium nem tudott a fotózásról

A közlekedési tárca, szabadulva a patinás intézménytől, nem kívánt érdemben foglalkozni az aktfotózással. A sajtóosztály kérdésünkre diplomatikusan közölte, hogy a minisztérium nem tudott a fotózásról, de nem is kellett tudniuk róla, mert az igazgatónak nem is kellett előzetesen bejelentenie azt. A bevétellel pedig ugyancsak a múzeum gazdálkodhat.

Vizsgálatot indít a kultusztárca

Nem ilyen elnéző az erotikus fotózást engedélyező igazgatóval szemben a kulturális tárca, amely jövő januártól üzemelteti a Közlekedési Múzeumot. A tárca sajtóosztályán közölték: tudnak a képekről, névtelenül ugyanis valaki már tájékoztatta őket a történtekről.

Keresse meg Krisztát a képeken!

Amennyiben megjelennek az intézmény területén készült aktképek, a minisztérium vizsgálatot indít. A sajtóosztály emlékeztetett a keszthelyi kastélymúzeumban korábban folyt pornófilmforgatásra, amelynek következtében az ottani igazgató fegyelmit kapott. A kultusztárca nem tesz különbséget pornó és erotika között, ha a saját intézményeiről van szó - tudatta a sajtóosztály.

Helyreigazítás

A Fővárosi Bíróság által jóváhagyott egyezség értelmében az alábbi sajtóhelyreigazítási közleményt közöljük: A Pucér nő a Közlekedési Múzeumban című cikkben az alábbi valótlan tényállítások szerepelnek.

Valótlan az a tényállítás, hogy „Berczeli Krisztina terpeszt, pózol …………, repülők között”. Azon a helyszínen, ahol a fotózás történt, nincsenek repülők kiállítva. A Közlekedési Múzeum által kiállított repülők egyéb helyszíneken (pl. Petőfi csarnok) találhatóak.

Valótlan az a tényállítás, hogy a Közlekedési Múzeum főigazgatója azt közölte, nem nyilatkozik. A valós tények szerint a Közlekedési Múzeum főigazgatója 2006. december 21-én, 16.35 órakor a 2006. december 21-én, 11.01 órakor e-mailen megkapott, e témakörben feltett kérdéseket megválaszolta. A Közlekedési Múzeum főigazgatója Zappe Gábor főszerkesztő urat nyilatkozati készségéről 2006. december 21-én 9.12 órakor tájékoztatta, amely tájékoztatással egyidejűleg kérte a kérdések megküldését.

Valótlan az a tényállítás, hogy 2006. augusztus 14-én reggel erotikus tartalmú fotózás történt volna a Közlekedési Múzeumban. A valóság ezzel szemben az, hogy ebben az időben délutánig csak technikai személyzet tartózkodott az épületben. A cikkben szereplő hölgy csak délután érkezett, és a hivatali munkaidő befejezését jóval meghaladva távozott az épületből.

Valótlan azon állítás, illetve az arra való utalás, hogy 2006. augusztus 14-én ügyfelek tartózkodtak a Közlekedési Múzeumban. Ezzel szemben a valóság az, hogy a szokásos évi nyári bezárás miatt sem a könyvtár, sem a kutató szolgálat nem működött. A Közlekedési Múzeumban dolgozó munkatársak legnagyobb része szabadságon volt, nem tartózkodott az épületben. Az épületben nem tartózkodtak teremőrök sem. Ekként valótlan az a tényállítás is, hogy a fotózás helyszínén munkatársak tartózkodtak, miután a rendészeti vezető a helyszínt biztosította.

Valótlan továbbá azon tényállítás, miszerint a Közlekedési Múzeumból 30 fő elbocsátására kerül sor.