A kutya éve minden szempontból szar lesz, földrengésekkel és atomkísérletekkel, ennek ellenére ez a lehető legjobb év a házasságra. Kínában azonnal megélénkült a házasságkötő termek forgalma.

Beléptünk a kutya évébe, ami a hűséget is szimbolizálja, ezért a kínaiak imádnak ilyenkor házasságot kötni. Sok együtt járó pár intézi úgy, hogy direkt a kutya évére essen az esküvő, a lányok pedig ilyenkor elkezdik sürgetni pasijukat, hogy vegye el őket. Amelyik lány ugyanis házasságra bír egy férfit a kutya évében, az nagy szerencsére számíthat. Sokan tudatosan kivártak az esküvővel, mondván mindegy az a pár év, ha az ember végül a kutya évében köthet házasságot, ami biztosítja a tartós, boldog frigyet.

Megteltek a házasságkötők

Annál is inkább, mert a tavalyi kakas éve állítólag kifejezetten szerencsétlen a házasságok szempontjából. A kínaiak a kakas évét vak évnek hívják, mert a kínai asztrológia szerint ebben az évben kimarad a tavasz kezdőnapja, ami a két napéjegyenlőség félidejére esik Ez általában február 4, és mivel a kakas éve február 9-én kezdődött, és most január 31-én ért véget, kimaradt belőle a február 4-i nap. Márpedig aki vak évben megy férjhez, az nem tudja pontosan mit csinál, nem látja jól a párját, ezért a következő évben nagy eséllyel el fog válni.

Ezt a hiedelmet még a magukat modernnek valló kínaiak többsége is betartja és az ázsiai lapok tavaly több ízben számoltak be arról, hogy a házasságkötő termek konganak az ürességtől. A kutya éve azért különösen szerencsés, mert két tavaszkezdet is van benne (azaz két február 4-e) ami nagy szerencsét jelent az esküvőkre nézve. A New York-i Chinatown házasságkötő termének forgalma már most 20 százalékkal megélénkült, írja a New York Times.

Kutyául szerencsések lesznek

A fentiekről a Velvetnek azonnal a tavalyi év esküvőjének kikiáltott Marsi-Palik frigy jutott az eszébe, pedig akkor direkt megnéztük, illenek-e egymáshoz horoszkópjaik. Vízöntő nő és Bak férfi esetén a sikeres kapcsolat mindkét fél részéről fegyelmezett együttműködést igényel, és a jelek szerint ez idáig működött is - nyáron például érkezik az együttműködés gyümölcse -, de lehet, hogy mindez a kínai horoszkóp szerint nem számít.

Ha viszont a kínai horoszkóp a tuti, akkor valódi sikernek ígérkezik majd Groovehouse Judy és immár két hónapja tartós kapcsolata, Roland tervezett esküvője. Igaz, hivatalosan még nem volt szó ilyesmiről, de Judy egy esküvői ruhás fotózás kapcsán már elpöttyentette, hogy nem bánná a dolgot. Szintén idén kel egybe Erdélyi Mónika és Mukli Gyula, valamint Gaál Noémi és Maloveczky Miklós is bízhat a sikerben. Brad Pitt és Angelina Jolie is idén tervezik az egybekelést, az egykori házaspár, Tom Cruise és Nicole Kidman pedig csoda, hogy eddig kibírták házasodás nélkül új szerelmeikkel, hisz egyébként nem győznek egymásra licitálni.

Tisztaság, pénz

A kínaiaknak az újév, amit ők tavaszünnepnek neveznek a legfontosabb ünnepük. Ilyenkor egész Kína felkerekedik, hogy szülőhelyére visszatérve fogadja az új évet, ezért több millió ember kering az országban, ami nem kis felfordulást okoz. Mindenki akkurátusan kiseper, ablakot és ruhákat mos, és a legtöbb család mandarinfát is állít, ami a mi karácsonyfánkhoz hasonlatos, a gyerekek pedig pénzzel töltött borítékokat kapnak.

Szar lesz

Velvet tipp a kutya évére
Ha ön is a kutya évében házasodik, ajánljuk, olvasgassa az utónévkönyvet, amit egyből meg is rendelhet itt. Ha önt nem választja senki, mit tehetne mást, olvasgassa a Velvethez közelálló Winkler Róbert Kutyautónévkönyvét, ami a kutya évében igazán aktuális.

A kínai asztrológiában ugyanúgy 12 jegy van, de ezeket még külön felosztják fém, fa, tűz, föld, víz tulajdonságokra, ami azt jelenti, hogy egy jegy 60 évente ismétlődik. Most tűz kutya év van, ami legutóbb 1946-ban volt, amit egy atomos évként könyvelhet el a történelem, az amerikaiak a Bikini-szigeteken robbantottak, majd megalakították az Atomenergia Bizottságot. Pesszimisták szerint ez a tűz kutya év is robbantásokat, földrengéseket és vulkánkitöréseket hoz, még pesszimisták asztrológusok azon félelmeiknek adtak hangot, miszerint a 2006-os évben újabb terrortámadásra, és az észak-koreai atomkonfliktus elmérgesedésére lehet számítani. Ez az év állítólag semmilyen szempontból nem lesz túl jó, vagy legalábbis semmivel sem lesz jobb, mit az előző. Jó hír viszont hogy az emberek kibékülnek egymással, mindenkinek fontos lesz a család, a biztonság, a nosztalgia és a környezetvédelem, mindenki betartja a törtvényt és próbál másokon segíteni, és remélhetőleg rengetegen meg is házasodnak.