Egy turisztikai magazin szánta-bánta vétkét, ugyanis túrázni vágyó olvasóinak olyan útvonalat ajánlott, amely Nagy-Britannia legmagasabb hegyéről egyenesen a nagy semmibe kalauzolta volna őket.
A Trail magazin tévesen adta meg azt az életbe vágó tájolási információt, hogyan juthatnak le a hegymászók a skót hegycsúcsról kedvezőtlen időjárási viszonyok esetén. Ha valaki pontosan követné a lap útmutatását, az egy meredek sziklaszirtről nyílegyenesen a mélybe zuhanna Gardyloo Gully közelében.

A nyomda ördöge

A főszerkesztő, Guy Procter - maga is szenvedélyes hegymászó - azzal védekezett, hogy a Trail évente 200 útvonalat ír le, és eddig soha nem fordult elő ilyen tévedés. "Ki kellett volna szúrnom a hibát a végső korrektúránál, de sajnos, a nyomda ördöge megtréfált" - panaszolta a szerkesztő a brit hírügynökségnek. A tévedést a Skóciai Hegymászó Szövetség vette észre, és weboldalán felhívta a figyelmet a "veszélyes tájolásra".

Procter leszögezte: bízik abban, hogy olvasói hegyi túrákra sosem indulnak el térkép nélkül, így hát bizonyára azonnal észrevették volna a tévedést. Az olvasók pedig bizonyára alaposan megfontolják a jövőben, hogy a Trail térképeivel felfegyverkezve induljanak-e túrázni, vagy köszönik szépen, de maguktól is egészen jól el tudnak tévedni.