Mindössze egy rossz laptop, néhány feldarabolható plüss Pikacsu, rengeteg Pokemon-matrica, némi fantázia és sajátos szépérzék szükséges a Pink Hello Kitty Laptop és a Sárga Zippzáras Pokemonos Laptop elkészítéséhez. Kiagyalója szerint garantált siker - az ultimate divatkiegészítő sikerét csak az csorbítja kissé, hogy laptopként nem használható.
Egy New Yorkban unatkozó holland programozó üres óráiban szőrös állatkákkal díszített divatfétis-tárgyakat gyárt barátainak. F.J. van Wingerde weboldaláról megtudhatjuk, hogyan gyártsunk házilag sárga pokemonos, vagy rózsaszín Hello Kitty-s laptopot. Nézzük először a Sárga Zippzáras Pokémon Laptop elkészítését - a továbbiakban csak SZPL. Szükségünk lesz egy rossz laptopra, sárga szigszalagra és cipzárra, matricákra, ragasztóra, sniccerre és elképesztően sok Pokémonra, amit szerencsésebbek a New -York-i Rockefeller Plaza Pokemon szaküzletében szerezhetnek be, szerencsétlenebb, ámde leleményes sorstársaik pedig kistesóktól, unokaöcsiktől.

Az alaplépések

Tekintse meg képeinket!
Első lépésként fedjük be a laptopot sárga ragasztószalaggal, mert ez esztétikusabb és nem utolsósorban környezetbarátabb módszer, mint a festékspray. A billentyűt persze hagyjuk ki a dologból, mert oda kerülnek a Pokemon-matricák, amik a SZPL eredetiségét igazolják. A felhelyezett matricákat óvatosan vágjuk szét a billentyűk közötti réseknél, utasít a szerző, máskülönben nem működnek majd a gombok. Arról megfeledkezik, hogy maga a laptop sem működik.

Most jön a neheze: ragasszuk a sárga cipzárat a laptop köré, de hagyjunk egy kis helyet a sarkoknál, hogy könnyen lehessen nyitni-csukni a gépet. Ezután pokemonos képeslapot ragasztunk a fedőlapra, majd megkoronázzuk az erősen fetisiszta felhangokkal bíró, levágott plüss és műanyag Pikacsu-fejekkel.

Lelki válságba kerül az alkotó

Szerzőnk itt némileg elbizonytalanodik, és magának szegezi a kérdést: mi a csudának gyárt pokémonos laptopot harmincegy évesen, egy New York-i hotelszobában, ahelyett, hogy Supermanként repkedve mentené meg a földet a gonosz betolakodóktól, ahogy tervezte azt tíz éves korában. De miután így magába szállt, azért megosztja még velünk a Pink Hello Kitty-s laptop receptjét is (a továbbiakban PHKL).

Hello Kitty szerelmespároknak

F. J. szerint ez már kétemberes project: leginkább unatkozó pároknak ajánlja, és jó eszköz lehet a depresszióból való kilábaláshoz is. A sárga laptophoz hasonlóan itt is alapkellék a laptop, illetve Hello Kitty minden mennyiségben: matrica, képeslap és bármilyen más formában, sőt ha tudunk szerezni rózsaszín műszőrmét vagy tollboát, az is sokat lendít laptopunkon. Igaz, a pasinknak készített változatból ezt jobb, ha kihagyjuk. Az eljárás ugyanaz, mint a pokémonos esetében, a képeket látva saját fantáziánk is minden bizonnyal meglódul.

Ha készen vagyunk, forgassuk, nézegessük, szeretgessük SZPL-ünket és PHKL-ünket - másra úgysem jó. Mielőtt lelkesedésünk lelohadna, készíthetünk Hupikék Törpikés Laptopot (továbbiakkban HKTL) és Piros Oroszlánkirályos Laptopot (továbbiakban POKL) is. Várjuk a visszajelzéseket.