Zaklatásért pereli főnöknőjét a leszbikus modell

2004.10.27. 12:13
Egy leszbikus modellt kirúgtak a londoni üzletlánctól, aminek ő volt a reklámarca. Állítólag azért szabadultak meg tőle, mert nem volt hajlandó lefeküdni a főnökével, aki szintén egy nő.

Veszedelmes viszonyok

A száznyolcvan centi magas bombázót a bíróságon elhangzottak szerint a leszbikus főnöknő egy fotózás alkalmával felcsábította a huszonhat éves modellt a hotelszobájába, és ott megpróbálta megcsókolni. Ezután piszkos szövegeket tartalmazó sms-ekkel bombázta a szép nőt, és elhívta magával egy szexboltba is. Állítólag rendszeresen beszélt neki különböző szexuális segédeszközökről és játékokról.

A modell a bíróságon elmondta, hogy ezzel a karrierjét tönkretették, és emiatt kirúgták az egyik legnevesebb nemzetközi modellügynökségtől is. A modell szexuális zaklatással vádolja a boltot, amit reklámozott, az igazgatónőt, és az ügynökséget, ami képviselte.

Befolyás

George Foxwell, a modell ügyvédje elmondta: "A nő, aki miatt kirúgták védencemet, nagy befolyással bír a londoni modellek belterjes világában, ezért feltételezhető, hogy a nagynevű modellügynökségtől is miatta küldték el. Ez a szexuális zaklatás klasszikus esete volt. Valaki megpróbálta kihasználni a hatalmát egy beosztottja felett." Állítólag a nő sugalmazta a modellnek, hogy legjobban tenné, ha lefekszik vele.

"Az egyik sms-ben, amit a az ügyfelemnek küldött, azt írta, hogy a soron következő fokvárosi fotózásig jobb lesz, ha kedves lesz vele. Majd sms-en közös ebédre illetve szexshopba invitálta" - mondta az ügyvéd. Az igazgatónő tagadja a zaklatás vádját, állítása szerint pont a modell volt az, aki kihívóan viselkedett és állandóan a szexről beszélt neki. "Sőt!" - mondta el a bíróságon - "egyszer a moziba menet még a mellemet is tapogatta."

Nem voltak vele elégedettek

A modellt egykor alkalmazó cég vezetője elmondta, hogy a modellt azután rakták ki állásából, hogy az egyik fotózáson megjelent a féltékeny barátnője, majd üvöltözni és káromkodni kezdett. A fotózás vezetőjét elkergette, és ki kellett hívni a biztonságiakat. Az esetet jelentették a marketingigazgatónak, ahonnan az a válasz jött az esetre, hogy nem akarják tovább alkalmazni a modellt, mert nincs szükségük az ilyen incidensekre.

Az is kiderült, hogy különben sem voltak elégedettek a modell viselkedésével. "Arra a bizonyos fotózásra későn érkezett, és a sminkjét folyton újra kellett csinálni, mert sírt. Rengeteg pénzbe került nekünk az is, hogy a fotózást le kellett állítani, amikor megjelent a szettben a barátnője" - mesélte a bíróságon a cég ügyvédje.