horoszkóp

2500 pisztrángot irtott ki az esőkabátos játékmackó

2006.09.26. 16:26
2500 hal meggyilkolásáért tartják felelősnek a hivatalos szervek azt a plüssmedvét, aki egy amerikai halkeltető medencébe pottyanva eldugaszolta a szellőzőnyílást, és emiatt 2500 pisztráng-ivadék fulladt meg.

Halpusztulás történt egy amerikai pisztrángnevelő telepen a New Hampshire megyei Mildfordban. A pisztrángholokausztban 2500 halivadék fulladt meg rejtélyes körülmények közt. A hivatalos vizsgálat feltárta, hogy a tömeges halálesetért egy játékmackó a felelős: a gyilkos beleesett a halastóba, majd beszorult a szellőztetőbe és eldugaszolta a halak oxigén-utánpótlását. A hivatalos vizsgálat azt is feltárta, hogy a gyilkos medve mindeközben sárga esőköpenyt és kalapot viselt.

Béka vagy döglött patkány már volt

Robert Fawcett, a halkeltető-telep ellenőre szerint a medve eddig az első és egyetlen plüssállat, ami károkat okozott a haltelep állományában. "Eddig is előfordult már, hogy eldugult a szellőztetőrendszer, de általában természetes okok álltak a háttérben: avar, béka, vagy egyszer például egy döglött pézsmapatkány" - tárta fel a szakember. "Fogalmunk sincs azonban, hogy kerülhetett bele egy teddimackó".

Nem gondolnák róluk, mire képesek

A tömegszerencsétlenség miatt a halgazdaság most figyelmeztető feliratkokat helyezett ki, miszerint "Bármiféle játékmedve behozása a telep területére szigorúan tilos!" Abban az esetben, ha valaki mégis játékmackót ejtene a tavakba, kérik, hogy azonnal riassza a személyzetet, akik kiszedik a póruljárt állatot: "Így a plüssmackót nem csak a vízből tudjuk kimenteni, hanem megóvhatjuk attól is, hogy tömeggyilkosságot kövessen el. A plüssmackók az emberek többsége számára csak kedves, ártatlan plüssmackók. Sose tudnák elképzelni róluk, hogy akár tömeggyilkosok is lehetnek".