A világ legmagasabb embere, az ukrán Leonid Stadnik a napokban indult Európa körutazásra a maga 2 méter 53 centijével. A közlekedéshez hasonlóan élete is megpróbáltatásokkal terhes.
A 33 éves fiatalember 14 éves korában agyoperáción esett át, és azóta nem tudják befolyásolni testének növekedését. A rekordmagasság társadalmilag elszigetelte, nyilatkozta a Badischen Neuesten Nachrichten című német újságnak.

Kényelmetlen közlekedés, 64-es cipőméret

A 2 méter 53 centi magas Stadnik végre látni akarta a világot, ezért döntött úgy, hogy európai körútra indul. A túra első állomása a németországi Rastatt, ahol az óriás Vladimir Habjuk nevű unokatestvére lakik. Unokatestvére szerint a repülés, buszozás, autózás, egyszóval az utazás valamennyi eszköze meglehetősen nagy szenvedést jelent neki.

A mindennapi élet sem zökkenőmentes a hatalmas ember számára: ruháit varratja, és 64-es cipőt visel. Állatorvosi hivatásával például azért szakított, mert nem volt elég cipője, és munka közben egyszerűen megfagytak a lábai. Azóta szülőfalujában, Podoliantsiben él, ahol kertészkedéssel és disznók és marhák gondozásával tölti mindennapjait.

Kimaradt a rekordok könyvéből

A Guinness Rekordok könyve egyelőre a tunéziai Radhouane Charbibot tartja a legmagasabb élő embernek, aki "csak" 2 méter 36 centiméterre nőtt.