horoszkóp

Bob Marleyval akart interjúzni a BBC

2005.04.02. 08:09
A BBC-3 dokumentumfilmet szerett volna forgatni a huszonnégy évvel ezelőtt rákban elhunyt reggae-énekes egyik legnagyobb slágeréről, a No Woman, No Cry című dalról. A szerkesztők azzal fordultak a Bob Marley Alapítványhoz, hogy az énekes segítsen nekik az új műsor elkészítésében.

A BBC pironkodva kért elnézést a brit közszolgálati tévé legújabb kínos bakija miatt, jelenti az Associated Press. A BBC harmadik csatornája ugyanis azzal fordult emailben a Bob Marley Alapítványhoz, hogy az énekes segítsen nekik egy új műsor elkészítésében.

#alt#

A BBC-3 dokumentumfilmet szerett volna forgatni a huszonnégy évvel ezelőtt rákban elhunyt reggae-énekes egyik legnagyobb slágeréről, a No Woman, No Cry (Ne, ne sírj asszony) című dalról. Az emailben megfogalmazott kívánság szerint az interjún kívül pár napot a stábbal töltött volna az énekes, és "csak az ő részvételével működhet a dolog".

A BBC illetékesei közleményükben sajnálkozásukat fejezték ki, hogy az elküldött levél szerzői nem tájékozódtak arról, hogy az énekes 1981 májusában, 36 évesen meghalt. A BBC sajtóreferense az AP kérdésére megerősítette, hogy szó sincs áprilisi tréfáról, a szerencsétlen levél valóban eljutott a címzetthez. A Reuters értesülései szerint az alapítványnál dolgozók nem vették túl rossz néven a kegyeletsértő tévedést. "az alapítványnak rendkívül jó humora van" idézi a hírügynökség a BBC közleményt.

Marley hatvanadik születésnapját nem rég, február 6-án ünnepelte a világ reggae-szerető fele, a rastafari "ígéret földjén", Etiópiában kétszázezer embert vonzott az esemény.

Etimológia
A Nyugat Indiákon a jamaicai angol talán a legismertebb. Egy mondatot minden reggae-rajongó tud ezen a nyelven, Bob Marley emlékezetes számának refrénjét: "No woman, no cry". Ami nem azt jelenti, hogy ha nincs nő, nincs sírás, hanem, hogy "Ne, asszony, ne sírj", csak jamaicai angol nyelvtannal.

Forrás: Lettre