horoszkóp

Autóbalesetben halt meg egy 103 éves nő

2005.01.06. 11:25
Egy fiatal autós elütött egy 103 éves nőt, aki járókeretével állítólag hirtelen a kocsi előtt termett. Ez a német nő a világ legidősebb közúti baleseti áldozata - írja az euro.hu. A legidősebb kismama pedig egy román nő, aki 67 évesen ikreket vár.

Közúti balesetben meghalt egy 103 éves nő - írja ez euro.hu. A matróna, aki a sajtóban Gertrude S.-ként jelent meg, újév estéjén lakása közelében szeretett volna átkelni az úton, amikor egy 32 esztendős járművezető elütötte Volkswagenjével.

Már nem akart élni

A hölgyet azonnal kórházba szállították, ahol az orvosok megnyugtatták az aggódó hozzátartozókat: Gertrude néni bizonyosan felépül. A hölgy ennek ellenére néhány óra múlva meghalt.

A Der Tagesspielnek nyilatkozó kórházi orvos szerint úgy fest, mintha a hölgy eldöntötte volna, nem szeretne tovább élni.

A rendőrség értetlenül áll a baleset körülményei előtt. A szemtanúk szerint a Volkswagen nem közlekedett nagy sebességgel. A sofőrt vérvizsgálatra vitték, amelyik kimutatta, nem volt kábítószer hatása alatt, és alkoholt sem fogyasztott. A férfi azt állította, minden gyorsan történt. A hölgy ugyanis hirtelen, váratlanul termett az autó előtt. A rendőrség szóvivője pedig rejtélyről beszél, mivel elképzelhetetlennek tartja, hogy a járókerettel közlekedő idős hölgy hirtelen kiszaladt volna úttestre.

Fitt volt a nagyi

Gertrude S. hozzátartozói mindenesetre azt mondták, annak ellenére, hogy a nagymama több, mint száz éves, energikus volt és jól tartotta magát. Leginkább azért aggódott, hogy egyszer ágyban fekvő beteg lesz, és terhére lesz majd a családjának.

Németországban a második világháború végétől jegyzik a fekete rekordlistát. Közúti baleset legidősebb áldozataként eddig egy 1999-ben elhunyt 92 esztendős hölgyet tartottak számon.

Rekordok, nagymamakorú kismamák

Nemrég egy másik rekordról is hallhattunk. Az MTI információi szerint a világ legidősebb várandós hölgye 67 éves korában ikreket vár. A mesterséges megtermékenyítéssel teherbe esett román Adriana Iliescu fiatalkorában különböző betegségek miatt meddő volt, de az elmúlt 9 évben hormonkezelést kapott, amelynek segítségével fogamzóképes lett. Orvosai bíznak benne, hogy a nő születendő lányikrei egészségesek lesznek.

Az asszony előtt korábban egy nagymamakorú indiai nő tartotta a rekordot, aki tavaly 65 évesen adott életet egy lombikban fogant kisfiúnak 2004 februárjában. A menopauzán mintegy húsz éve túljutott Papathiammal Szubramaniam méhébe egy 30 éves rokonának petesejtjét ültették, amit az asszony férjének spermájával termékenyítettek meg.

A kisfiú a Madrásztól 500 kilométerre lévő dél-indiai Erode város egyik kórházában, kilenc hónapra, császármetszéssel látta meg a napvilágot.

Szubramaniam asszony a maga 64 évével nem sokkal marad el a világ legidősebb frissen szült asszonyától. Az ugyancsak indiai és ugyancsak hatvanas Szatyabhama Mahapatra 26 éves unokahúga petesejtjének férje spermájával történő megtermékenyítése révén egészséges kisfiúnak adott életet. A nagymamakorú anyukák között ugyancsak dobogós egy olasz nő, aki 1997-ben, 63 évesen vállalkozott gyermekszülésre.