Mellszőrbiztosítást kötnek a sztárok

2004.06.17. 17:29
A Velvet munkatársai izgatottan találgatták: vajon David Hasselhoff, Jon Bon Jovi vagy Tom Selleck akarja bebiztosítani gazdag mellszőrzetét elvesztés ellen? A merőben szokatlan kéréssel egy nevét eltitkolni kívánó sztár fordult a londoni Creechurch Underwriting biztosítóhoz, melynek szakemberei a kérésnek megfelelően megalkották a szerződést, jelentette az AFP hírügynökség.
A biztosító szakemberei összedugták a fejüket és megfogalmaztak egy négyoldalas szerződést, amely minden lehetséges esetre kitér. Kifizetés abban az esetben történne, ha "két független orvosi vélemény is alátámasztja, hogy az ügyfél felsőtestének mellső részén lévő szőrzetének legalább 85 százalékát elvesztette" - olvasható a szerződésben.

Mellszőrmodell

Jonathan Thomas, a Creechurch Underwriting képviselője szerint "valószínűleg arról van szó, hogy egy modell vagy színész - aki nem árulta el a nevét - kapott egy olyan megbízást, melyben szőrös melle különlegesen fontos szerepet kap".

Tekintse meg képeinket!
A biztosítás kizárólag véletlen balesetekre érvényes, és hosszú listát tartalmaz a kizáró okokról. Háború, forradalom, atomtámadás vagy terrorista támadás okozta mellszőrhullás esetén nem jár kártérítés. A szerződés szerint - mely egyelőre csak tervezet formájában létezik - a biztosított személynek óvnia kell testszőrzetét, így tartózkodnia kell az olyan veszélyes hobbiktól, mint a tűzfújás. A biztosító rendkívüli körültekintésére jellemző, hogy a biztosított személynek előírják: nem eshet teherbe, és nem szülhet gyermeket sem.

A Bon Jovi típus

A cikk kapcsán a Velvet Mellszőrügyi Különítménye nem reprezentatív felmérést végzett a mellszőr huszonegyedik századi legitimitásáról. A megkeresett személyek egyetértettek abban, hogy vannak olyan sztárok, akik dús mellszőrzetüknek is köszönhetik hírnevüket. A szőrös pasik népszerűségi listáját a nemrég ittas vezetésen kapott Baywatch-sztár, David Hasselhoff vezeti, orrhosszal lehagyva anyáink álmát, az őszülő halántékú Tom Sellecket. Előkelő helyezést szerzett a tévésorozatban Starskyt játszó Paul Michael Glaser, a Dallas Jockey-ját alakító Larry Hagman, valamint Jon Bon Jovi és Tom Jones rockzenészek. Úgy tűnik, a mellszőr főleg a nyolcvanas években volt divat, a retróhullámmal azonban ez is visszatérhet.

Borotválás

Egyeznek a vélemények abban, hogy a mellszőrborotválás undorító dolog. A megkérdezettek többsége szerint a mellüket borotváló férfiak valamit kompenzálnak, esetleg látens homoszexuálisok, vagy nyíltan vállalják melegségüket. A válaszadó nők ötven százaléka a dús mellszőrzetű férfiakat szereti, de ugyanennyien rajonganak a kamaszos, csupasz felsőtestekért is.

Ennek oka nyilván a gyermekkori élményekre vezethető vissza, és bizonyára levonhatunk következtetéseket az apa-lány viszonyra nézvést is. Mellszőr-pszichológusunk jelenleg egy külföldi szőrzetkonferencián vesz részt, ezért sajnos nem tudunk szakszerű magyarázattal szolgálni a kérdést illetően.

Egy kolléganőnk szerint a túlzottan kiszőrösödött egyedeknél "vicces lehet, amikor intim pillanatban összeölelkezik a csajával, s a csajszi úgy érzi, mintha egész felsőtestét smirglipapírral dörzsölnék."

Szőr Darwin

Evolúciós szakértőnk egyértelműen hasznosnak tartja a mellszőrt, ami vélhetően az ősembereknék azt a célt szolgálta, hogy a kisgyerekek az anya hosszú haján kívül ebbe tudjanak kapaszkodni. Ez mára már nem szempont, azonban minél több a férfi ember mellén a szőr, annál valószínűtlenebb, hogy eszébe jusson, hogy nővé operáltassa magát, tehát a heteroszexualitás fennmaradásának szempontjából mindenképpen fontos.

Azon kívül, hogy a mellszőrzet mennyiségén nagyszerűen lemérhető a férfi tesztoszteronszintje, egyik fantáziadús kollégánk szerint egy hajótörés során azért lehet hasznos a sűrű mellszőr, mert a hideg óceánban megvédi a testet a kihűléstől.

Bár a probléma létező, de tapintatosságból most a női mellszőrzet tematikájával nem foglalkozunk.