Kacsa volt a német messiás születése

2004.06.24. 09:14
Rossz tréfa terjedt el az interneten arról, hogy az esseni egyetem klinikáján messiás született. A hír hallatán zarándokok tucatjai kerekedtek fel a német városba.
Egy ismeretlen személy egy netes chat-szobában számolt be arról, hogy egy szülés közben elhunyt török nő csak azért támadt fel hamvaiból, hogy Allah által kiválasztott fiát szoptathassa, aki pedig azért jött a világra, hogy visszavezesse az emberiséget a helyes útra. Muzulmánok százai vették készpénznek a hírt és zarándokoltak az esseni nőgyógyászatára, írja a dpa, német hírügynökség.

Rendőrségi beavatkozás

A kórházi osztályt mintegy száz hívő szállta meg, ezért a klinika vezetősége a rendőrség és egy biztonsági szolgálat támogatását kérte, hogy megvédje az osztályt az állhatatos zarándokoktól. "Eleinte elhallgattuk az esetet a nyilvánosság elől, nehogy elijesszük a betegeket" - mondta Burghard Büscher, az intézmény szóvivője.

Hiteles igazolás

A napokban szerencsére elült a zarándok-láz. A klinika és a temető ugyanis hitelesen igazolni tudta, hogy semmilyen szokatlan esemény nem történt.