horoszkóp

Közel kétmázsás az olasz szépségkirálynő

2004.07.29. 09:16
Több, mint száznyolcvan kilós az idei olaszországi Miss Duci szépségverseny első helyezettje. A hölgy éttermet vezet, rengeteget eszik és jól érzi magát tágra nyúlt bőrében. A zsíros szépség titka a magabiztosság és az olasz konyha.
Giovanna Guidoni nem átlagos szépségkirálynő, de hát hogyan is lehetne az egy duci-szépségverseny nyertese? A több, mint száznyolcvan kilós olasz Donna Tonna erős mezőnyben indult a megtisztelő címért, hiszen a szépségversenyen részt vevő hölgyeknek legalább egy mázsát kellett nyomniuk. A Mr. Duci címért versengő férfiaknál az alsó súlyhatár 150 kilogramm volt. Idén összesen negyven túlsúlyos nő és öt hatalmas testű férfi indult a fajsúlyos versenyben.

Súlyosan komoly

"A szépségversenyt egyáltalán nem mókának szántuk", nyilatkozta Gianfranco Lazzereschi, a toszkánai Forcoli városában megrendezett esemény egyik fő szervezője a Reutersnek. "Meg akartuk mutatni, hogy a tökéletes testről alkotott kép, amit a média megállás nélkül nyomat, nem az egyetlen módja az érvényesülésnek. Nem kell ahhoz csontsoványnak lenni, hogy végre észrevegyék az embert."

Sikerének titka: az olasz konyha

A 20 éves Guidoni kisasszony teljes testbedobással győzött. "Tavaly csak második lettem, de úgy tűnik, idén engem talált a zsűri a legszebbnek." Hogy mi a sikerének titka? Giovanna egy olasz étterem résztulajdonosa, és ismerve az olasz ételek kalória- és élvezeti értékét, ilyen életforma mellett nem lehetett nehéz átlépni a bűvös száz kilós alsó határt. A Mr. Duci cím nemcsak büszkeségtől dagadó viselője, Fabio Teseo 206 kilós súlyával tarolt.