horoszkóp

Zongorázik és parókát hord a 149 eurós Mozart-maci

2006.09.01. 12:02
Mozart-mackót dobtak piacra Bécsben a Mozart Emlékév alkalmából: az elemes plüssmedve rokokó cuccban és parókában feszít, zongoráján pedig el tudja játszani a Kis Éji Zenét.

Ausztriában teljes lendülettel zajlik a Mozart Emlékév: tegnap mutatták be a nyilvánosságnak "Wolfgang Amadeus Mozartot", a parókás, zongorázó kismackót - közölte a Compress Hírügynökség. A mézszínű moherfonalból készült 15 centis plüssmaci gyártói szerint "megszólalásig hasonlít névadójához", mivel rokokó öltözéket, csipkével díszített vörös selyemkabátkát és fekete térdnadrágot visel, toalettjét pedig egy fehér, bodros paróka teszi teljessé. A hasonlóság jegyében a medve névadójához hasonlóan zongorázni is képes, bár repertoárja megáll a Kis Éji Zene előadásánál.

A gyűjtők körében várhatóan nagy keresletnek örvendő plüssmaci valódiságát a Steiff cég márkajele, a fehér fülbe varrott gomb és a számozott, aláírt tanúsítvány igazolja. A Mozart-mackóból mindössze 1.500 darab készült, egy-egy példányához 149 euróért lehet hozzájutni.