Jamaicában afrodiziákum a müzli

2004.03.05. 18:20
Nem várt sikere van egy brit élelmiszeripari vállalat által gyártott terméknek Jamaicában: a helyi lakosok megmagyarázhatatlan okok miatt a boltokban szétkapkodják az angolok müzlijét. A jamaicai férfiak tejjel és sörrel fogyasztják, és azt állítják, hogy a teljes értékű reggeli potencianövelő hatással bír.
A Dorset Cereals nevű angol gabonapehely-gyártó vállalat vezetősége döbbenten értesült arról, hogy a cég által készített müzli milyen óriási népszerűségnek örvend a jamaicaiak körében. A magas cellulóz tartalmú Super High Fibre Cereal müzli a szigetország egyik legkeresettebb árucikke lett: az elmúlt egy év során a jamaicaiak összesen 400 ezer fontot költöttek a teljes értékű reggelire.

A forgalom azután nőtt meg, hogy elterjedt a hír, mely szerint az angolok müzlijének potencianövelő hatása van. Az erősebb nem képviselői a nagyobb hatás elérése érdekében állítólag Guinness sörrel és tejjel eszik a kiváló brit táplálékot.

Ehető legenda

Terry Crabb, a vállalat igazgatója szerint a Super High Fibre Cereal müzli mindig is kedvelt termék volt Jamaicában, de az eladási számok hirtelen növekedése nagyon meglepte őt. Ezért a vezetőséggel úgy döntött, kiderítik, hogy miért is lett olyan kapós a müzlijük. "A helyi lakosok elmondása szerint - és itt elsősorban a férfiakra gondolok - a müzli elfogyasztása után nőtt a potenciájuk. Ez a pletyka hamar elterjedt a szigeten, és megnövekedett a kereslet" - mondta Crabb. "Hihetetlen, hogy az 50 ország közül, ahová importáljuk termékeinket, a kétmilliós lakosú Jamaica a legnagyobb felvásárlónk" - tette hozzá.

De miért?

Gifford Williams, a cég jamaicai képviseletének marketingigazgatója meglepő magyarázattal szolgált az esetre. "A helyiek szerint a cellulóz serkenti az agytevékenységet, a jamaicai férfiak többségének pedig csak a szex jár a fejében, ezért az emberek úgy vélik, hogy a magas cellulóztartalom megnöveli a potenciát is. Tulajdonképpen ez egész logikus" - mondta.