Hiába akarják Kelemen Annát

vz
2007.03.29. 13:18
Hiába került ki győztesen a Velvet szavazásából a playmate, nem fogadja el a politikai elit a nép akaratát. A kancellária miniszter és a parlamenti pártok frakcióvezetői vagy nem hajlandók foglalkozni az eredménnyel, vagy elutasítják a -szavazók többsége által választott- kormányszóvivő-jelölt személyét.

A nép kinyilvánította akaratát, olvasóink döntő többsége Kelemen Annát akarta kormányszóvivőnek már akkor, amikor Demcsák Zsuzsa kinevezése biztosnak látszott. Március második hetében nyilvánult meg először a népakarat.

A Velvet már akkor sejtette, hogy Demcsák valószínűleg nem lesz sokáig szóvivő. Azt nem gondoltuk, hogy egy napot sem, de azért keresni kezdtük a lehetséges utódokat. Úgy véltük, egy ilyen fontos kérdésben nem lehet az emberek feje fölött dönteni, ezért szavazásra bocsátottuk a szóba jöhető hölgyeket.

Négyszer inkább Anna

Kelemen Anna négyszer annyi szavazatot kapott, mint a második helyen végzett Anettka. A szavazók valószínűleg azt találhatták vonzónak a pornós múltú szőkeségben, hogy tőle biztosan őszinteséget várhatnának, hiszen ami a szívén, az a szilikonos száján. Anna szükség esetén remekül tudja magyarázni a magyarázhatatlant, bár Anettkával ellentétben ő nem nyilatkozott még arról sem, érdekli-e a felkérés.

Pedig szájából hitelesen hangzanának az "elkúrtuk", a "kurva ország" és egyéb érzelmi töltetű bejelentések. A támadásokat jól tűri, eddig is sokat kellett nyelnie, ráadásul mostanában komolyabb feladatokra vágyik. Filmes múltjából tudjuk, mindenre nyitott, kitárulkozó és befogadó személyiség, szükség esetén tömegigényeket is képes kielégíteni. Kelemen Anna számára nincs lehetetlen. Díjszabása ismert: ezer eurós óradíjért akár ellenzéki szavazatokat is szerez a kétharmados törvényekhez.

Kell a népnek és a kormánynak

A rá szavazók elnézik neki, hogy alighanem ő lenne a legdrágább kormányszóvivő, állítólagos tarifáját figyelembe véve havi 160 ezer euróba kerülne az alkalmazása. Mentségére szolgáljon, hogy a pénzre szüksége van, hiszen havonta egymillió forintot költ a testére.

Nem csak a népnek, hanem a kormánynak is nagy szüksége lenne rá, hiszen rendelkezik azzal a különleges képességgel, hogy képes nyom nélkül felszívódni és csak akkor nyilatkozik, amikor neki tetszik.

De nem kell a politikának

A politika azonban ezt még nem vette tudomásul. A Kelemen Anna-kérdésben szemérmesen elzárkóznak, kitérnek a válasz elől vagy elutasítóak a parlamenti partok. Még az ellenzék is.

Szilvásy György, a kormányszóvivő kiválasztásáért felelős kancellária miniszter nem kívánt megszólalni az ügyben. Az ideiglenes kormányszóvivőként tevékenykedő Gál J. Zoltánt pedig napok óta nem lehet utolérni a kérdéssel.

A mindennel kapcsolatban népszavazást követelő Fidesz frakcióvezetője, Navracsics Tibor csupán annyit közölt Kelemen Annával kapcsolatban, hogy "egy komoly ember se elég ahhoz, hogy megmagyarázza a megmagyarázhatatlant".

Kuncze sumákol, Lendvai elutasítja

Klikk!

Kuncze Gábor, az SZDSZ frakcióvezetője is kerülgette a válaszadást. Először nem tartotta elég komolynak a felvetést, majd amikor figyelmeztettük, hogy a nép akaratáról van szól, Kuncze azt mondta, Kelemen Annát az Index és a Velvet szóvivőjének tudná elképzelni.

Lendvai Ildikó, az MSZP frakcióvezetője egyértelműbben utasította el Kelemen Anna személyét. Úgy vélte, a szavazás eredménye azt mutatja, hogy "a csúnya férfiak" régen is úgy gondolták és ma is úgy gondolják, hogy "a szép nők csak tökhülyék lehetnek". Pedig nem; egy vonzó nő is lehet jó szóvivő. Lendvai Ildikó ennek ellenére úgy véli, Kelemen Annának "egyéb bokros elfoglaltságai vannak, amiből nem lenne jó elmozdítani".

A KDNP szerint nem elég komoly

A kereszténydemokraták sem támogatják Kelemen Anna kinevezését. Halász Zsuzsa, a KDNP szóvivője kétségbe vonja, hogy a Velvet szavazási végeredményében valóban a népakarat manifesztálódik. Szerinte az online szavazások csak az internetes olvasók véleményének tekinthetők, akik brahiból a legabszurdabb felvetésekre is igent nyomnak. Példaként az M0-s híd internetes névadását említette, ahol sokáig Chuck Norris látszott befutónak.

A KDNP szerint kormányszóvivőnek lenni komoly feladat. "Ahogyan Kelemen Annát látjuk a bulvársajtóban megnyilvánulni, úgy semmiképp sem lehet kormányintézkedéseket kommunikáni. Biztosan vannak feladatok, amiket el tud látni, de az nem a kormányszóvivői munka" - vélekedett a kereszténydemokraták szóvivője Kelemen Annáról.