Párzó nyulak bénították meg a milánói légiforgalmat

2007.06.18. 15:48
A reptér nyulait úgy elkapta az ösztön, hogy nyüzsgésükkel még a radarok működését is megzavarták. Szexuális életükkel több órára megbénították a Linate repülőtér forgalmát.

Milánóban párzó nyulak özönlötték el a repülőtéri kifuókat, és idővel a szorgos ügyködésüknek és egyre növekvő számuknak köszönhetően teljesen lehetetlenné tették a landolást és megzavarták a reptér berendezéseinek működését is.

"Mindig vannak vadnyulak a repülőtér közelében, de a probléma az, hogy újabban nagyon elszaporodtak, ami megzavarja a radarokat" - nyilatkozta Nicoletta Angioni, a milánói repülőtereket üzemeltető SEA cég szóvivője.

Évente kétszer be szokták fogni a nyulakat, hogy távol tartsák őket a kifutóktól. Legutóbb most szombaton indítottak hajtóvadászatot a betolakodók ellen - tudtuk meg a yahoo.news-tól.

Síp, dob, nádihegedű

Az állatok garázdálkodásának kétszáz önkéntes vetett véget, akik sípokat fújva, kurjongatva és a karjukat eszeveszett módon lengetve hálókba terelték őket. Még mielőtt az állatvédők sikítva nekiindulnának Milánóba tüntetni, megnyugtatásul közli a lap, hogy ezután az összes parázna állatot - 57 házi- és négy vadnyulat - egy vadrezervátumba szállították. Nem lesz belőlük se prémkabát, se nyúlpaprikás.

Általában egyébként éjjel vadásznak a nyulakra, amikor a repülőtér kifutóján nincs olyan erős forgalom, de mivel ebben az évszakban annyira sok nyúl volt - akiknek mellesleg épp nappal támadt kedvük párzani -az illetékesek úgy döntöttek, hogy haladéktalanul végrehajtják az akciót. Napfénynél amúgy is könnyebb elkapni az ugrándozó zsákmányt. Főleg, ha az mással van elfoglalva.