horoszkóp

Kirúgta a főpap a vibrátorkereskedő orgonistát

2007.06.01. 21:30
Az ohio-i egyházközösség vezetője kitette a kórusból a szexjátékokkal kereskedő orgonistát. Tanulság: az egyház szemében már az agyműtét sem szent.

A St. Joseph katolikus templom papja elmozdította hivatalából a felekezet orgonistáját és kórusvezetőjét, azzal a mondvacsinált indokkal, hogy szexkellék biznisze "összeegyeztethetetlen az egyház tanításaival". Az ötvenéves Linette Servais orgonán játszik és 35 esztendeje énekel a templom kórusában, munkáját javadalmazás nélkül végzi. Így aztán - mikor lelki vezetője találkozót kért tőle - némi köszönetnyilvánításra számított. Csalódnia kellett. A főnök kirúgással fenyegette, ha azonnali hatállyal nem szakítja meg munkakapcsolatát a Pure Romance nevű céggel. Nos, nem tette meg, mennie kellett.

A vállalkozás

Az ohio-i vállalkozás ugyanis évi 60 millió dolláros forgalmat produkál fürdőtermékek és szexjátékok értékesítéséből, a hálózatot 15.000 ügynök alkotja, ezek egyike a pórul járt kórista. A cég arcai között a figyelmes szemlélő felfedezheti a publicitásért mindenre hajlandó Jessica Simpson bájos pofikáját, de ott pózol a pr-fotókon Kim Catrall, a 'Szex és New York' bővérű főhőse is. Servais szerint nem esett nehezére az ilyesfajta munka, agyműtétje után ugyanis teljesen elvesztette szexuális érdeklődését, így különösebb fenntartások nélkül csatlakozott a Pure Romance nagy csapatához. Hite szerint ugyanis munkáján keresztül segítséget tud nyújtani a hasonló problémákkal küzdő nőknek.

A küldetés

"A kezdeti sokkos állapot után az imádságba menekültem. Úgy érzem, a Pure Romance az én küldetésem" - nyilatkozta az AP-nek. Dean Dombroski atya másként gondolta, véleménye szerint ugyanis a személyzet belekeverése nélkül a kérdés nem vitatható meg, így egyszer s mindenkorra eltávolította a hölgyet a karzatról. Az egyházközségnek írott levelében bővebb magyarázattal is szolgált: "Linette egy olyan cég képviselője, mely szexuális természetű termékeket forgalmaz, és ez nem egyeztethető össze az egyház tanításaival. Egyházközösségünk vezetői elvárják, hogy híveink a tanítások méltó képviselői legyenek. Vezetheti tovább a kórust, vagy dönthet az ilyen jellegű kereskedelmi tevékenység mellett, de a kettő együtt nem lehetséges."

A tanulság

Az elbocsátott hölgy a templomba járók közösségéhez intézett háromoldalas levelében kifejtette, miszerint belső késztetést érez arra, hogy másokon segítsen. Írása szerint a kórus néhány tagja elfordult tőle, némelyikük pedig továbbra is részvevője a közös keddi énekléseknek, melyet mindig otthonában tart. "Dean atya bűnösnek állít be, pedig ez nem csak üzlet, ez sokkal több annál."