horoszkóp

Karácsonyi előkészületek oldschool paranoiásoknak

MTI
2006.12.21. 10:39
Unásig hallgattuk már, hogy a karácsony a szeretet és a megnyugvás ünnepe. Azt persze mindezidáig elhallgatták, hogy a csöndes szegletekből számos veszély leselkedik ránk. Az MTI azonban nem hagyta magát elvakítani a csillagszóró szikrázó fényétől és volt olyan bátor, hogy benézett a sötét sarkakba is. A tanácsgyűjtemény a semleges ajándékcsomagtól a családi viszályokkor alkalmazható sebtapaszokig terjed.

Meglepő tárolási módszer

"A család ünnep estére szánt öltözékeit ajánlatos előző nap kiválasztani, felpróbálni, ha szükséges, kimosni, kivasalni és félre tenni a lakás egy kevésbé forgalmas, az ünnepi készülődés során nem nagyon érintett pontján - praktikus megoldás, ha felakasztva várakoznak a holmik a szekrényben.

Pótruha, játszóruha, kisvasút

Gyerekek esetében mindig jó, ha van tartalék felső vagy nadrág - a szép bársonyruhácska vagy a kisfiúk ünnepi mellénye "balesetet" szenvedhet az önfeledt játékban. Ezen bosszankodni nem érdemes, be kell kalkulálni az estébe. A gyerekek számára - ha véget ért a videózás, filmezés - kényelmes megoldás egy jobb minőségű játszóruha, amelyben gond nélkül le lehet telepedni a földre a kisvasút vagy az építőjáték mellé.

Nézzék meg az elemkészletet, készítsék elő a tartalék villanykörtéket!

A friss frizurát tanácsos lekötni egy habkönnyű muszlinkendővel, erre szükség lehet a halsütés idején. Szellőztetés és némi átfésülés után jöhet a hajlakk, némi hajfény és visszafogott parfüm.

A főzés befejező műveletei alatt sokat segíthet a család többi tagja: a férfiak tartalékoljanak üres kazettákat, felvenni az ünnepi műsorokat, keressék meg a műsorújságot, ellenőrizzék, működnek-e a fényképezőgépek, videokamerák. Nézzék meg elegendő elem van-e a háznál, készítsenek elő tartalék villanykörtét, ollót, egy nagy dobozt a már fölössé vált kötöző szalagoknak, csomagolópapíroknak. Jól jöhet egy tartalék "semleges" ajándékcsomag, arra az esetre, ha váratlan vendég toppanna be.

Hosszú estélyiben csak a manökenek járnak

Szentestére elég egy ünnepi, sötét szoknya vagy nadrág, egy szép csillogó felsővel, finom ékszerrel. Hosszú estélyiben többnyire csak a divatlapok hasábjain bontogatják a csomagokat a manökenek. A férfiak számára egy elegáns nadrág, ing, egy szép pulóver vagy egy színes mellény ideális viselet.

Sebtapasz az apróbb viszályok ellen

Az apróbb balesetek - csakúgy mint a viszályok, olykor veszekedések - elkerülhetetlenek, ha összejön a család. Legyen kéznél sebtapasz, égési sebcsillapító, gyógyszer fejfájásra és gyomorrontásra, másik abrosz, még egy ünnepi, tiszta konyharuha, szem előtt pedig az orvosi ügyelet száma.

Szokatlan, tömény ételszag

Allergiás, asztmás, fulladós, kruppos gyerek esetében ez mindenképpen ajánlatos, hiszen a gyertyák, mécsesek, illatosítók, parfümök illata és a szokatlan, tömény ételszag is kihozhat allergiás tüneteket, főleg ha szokatlanabb környezetben, vendégségben tölti a család az ünnepi estét."