Egy lopás miatt elítélt cseh börtönlakót állandósult, kóros merevedése miatt engedtek haza feleségéhez a fegyházból.

Úgy maradt

A harminchét éves úr a Csehország dél-nyugati részén fekvő Plzen börtönében bűnhődött már hat hónapja, amikor egyik reggelen arra hívta fel az őrök figyelmét, hogy jó ideje nem múlik el az erekciója. Azt állította, hogy annyira be van gyulladva a hímvesszője, hogy már nagyon fáj neki. Az orvosi vizsgálat során kiderült, hogy a férfit egy prágai kórházba kell szállítani, mert a véget nem érő erekciót csak speciális műtéttel lehet meggyógyítani.

Úgy maradhat

A kellemetlen merevedés oka a priapismus nevezetű ritka betegség volt. A priapismus azt az állapotot jelenti, amikor egy erekciót követően a hímvesszőben feltoluló vér nem apad le magától, és ilyenkor azonnali műtétre van szükség. (A Brencsán-féle Orvosi szótár szerint a priapismus meghatározása: "a hímvessző szexuális inger nélküli tartós, kóros merevsége".)

A férfit a műtét után nem küldték vissza a börtönbe, hanem megengedték neki, hogy otthon a felesége ápolja, mert úgy gondolták jobb kezekben lesz az asszonynál, mit a börtön kórházában - írja az Ananova.