Prostituáltként bánt a perui szépségkirálynővel a gaboni elnök, amelyből később a két ország között diplomáciai bonyodalom támadt. Miss Peru hivatalos látogatása során tisztességtelen ajánlatokat kapott az államfőtől.
Ivette Santa Mariát jól csengő állásajánlattal csábították az afrikai országba. Az idei Peru szépének azt ígérték meghívói, hogy ő lehet az új szépségkirálynő-választást népszerűsítő híresség, valamint előnyös szponzorszerződéseket ígértek neki, és fizették látogatásának költségeit.

Hálószobalátogatás

Ivette Santa Maria
"Mikor megérkeztem hozzá, benyomott egy gombot, erre kitárultak a szoba ajtai, és ott volt egy óriási ágy." - mesélte. "Nagyon megijedtem, elsírtam magam, és azt mondtam: nem prostituált vagyok, hanem Peru szépe" - fakadt ki a hölgy.

Ivette hangsúlyozta, hogy Omar Bongo elnök úr egy ujjal sem ért hozzá, nem is próbálta foglyul ejteni, és feltehetőleg nem volt köze azokhoz a csalókhoz, akik az egzotikus nyugat-afrikai országba csábították.

A perui külügyminisztérium sajtóközleményben fejezte ki a kormány aggodalmát az ügy kapcsán, Bongo szóvivője azonban úgy nyilatkozott, nem értesültek az ügyről.

Kommunikációs problémák

A szépségkirálynő elmondta, hogy pár hónapja egy argentin nő hívta fel, aki azt állította, hogy a Gabon fővárosában, Libreville-ben megrendezendő Miss Humanity szépségversenyt szervezi, és erre szeretné meghívni. A részvételért heti 800 dollárt ígértek neki, sőt emellé olyan nagy cégek támogatását, mint például az Air Gabon.

Barátjával érkezett az országba, de az elnökhöz már egyedül vitték. "Nagyon kényelmetlenül éreztem magam, mert nem tudtam beszélni az elnökkel, hiszen nem tudok franciául" - mesélte Ivette.

Elmesélte azt is, hogy az elnöki palotából a szállodába visszafelé vezető úton nagyon megijedt, amikor észrevette, hogy a sofőr más úton jön, mint amin odafelé mentek. Ivette rémületében kiugrott a kocsiból, szerencsére nem esett baja. Miután visszatért a szállodába, a szervezők elnézést kértek tőle a félreértésért, ám csak másnap engedték hazautazni, a szállodaszámla rendezése után.