Szikétől duzzadó sztárok

2005.09.03. 22:30
Anikó azt mondja, sporttal nem lehet kivédeni a mell megereszkedését, Gaál Noémi szerint hülyén venné ki magát, ha a hízásra fogná, hogy megnőttek, Mya a Photoshopot hibáztatja, Nóci meg maga se hiszi el, mekkorák. Sztárok, akik büszkék mesterségesen megnövelt melleikre.

Amióta szilikon a szilikon, meg mellfelvarrás a mellfelvarrás, már nincsenek is igazi jó mellű csajok a piacon. Vagy lehet, hogy vannak, csak nem tudjuk kik azok. Valójában azonban teljesen mindegy, a lényeg, hogy az jól érezze magát, aki viseli.

Csisztunak nincs, Anikó nem érti, miért baj, ha van

Csisztu Zsuzsa

A múlt héten Csisztu Zsuzsa nagy felháborodással vette tudomásul, hogy a sajtót jobban izgatja melleinek eredetisége, mint az, hogy sikerült néhány kérdést feltennie a Real Madrid sztárjának, David Beckhamnek. "Az emberek tényleg nem tudnak már mit kitalálni. Ilyenkor olyan dolgokat vesznek a fejükbe, mint hogy iksz-ipszilonnak megnőtt a feje, vagy a haja, és ennek biztos van valami a hátterében!" - nyilatkozza riporterünknek - "Miért nem tudják elképzelni, hogy valaki normálisan nézhet ki hozott anyagból is?"

Blogjában a felháborodásban Csisztu pártjára állt Molnár VV Anikó, aki rosszindulatot feltételezett a keblek eredetiségét firtató kérdés mögött. Csisztu válasza egyértelmű "nem" volt, amit mi el is hittünk neki, akárcsak azt, hogy a híres szexvideón sem ő látható, ám Anikó megjegyzése a téma további elemzésére ösztönzött.

Hajszínét gyakran változtató blogírónk, aki most épp fekete, azt nehezményezte, hogy miért baj, ha valakinek nem természetesek a cicijei. Mivel szerintünk ez egyáltalán nem baj, így csak annak próbáltunk utánajárni: ki és miért döntött a beavatkozás mellett, valamint, hogy a bevállalt plasztikázottak szerint miért tagadják olyanok is sokszor a műtétet, akiknek az előtte-utána verzió között három melltartóméret a különbség.

Löttyedt cici a való világ

Első megkérdezettünk, Molnár Anikó huszonnégy évesen csináltatta meg kebleit. "Talán hihetetlenül hangzik, de nekem gyárilag pont ugyanekkorák voltak. - kezdi. - Csak aztán állandóan diétáznom kellett, meg sportolnom, hogy formában maradjak, és köztudott, hogy a nők fogyásnál legelőször a mellükből veszítenek. Teljesen kiborultam, ugyanis szerintem egyáltalán nem igaz az, hogy sporttal meg lehet erősíteni a mellet: nekem összement, és elkezdett lógni."

Molnár Anikó

A magyar Nagy Ő tehát büszkén viseli a plasztikai sebészek kezének eredményét, és felháborítónak tartja, hogy ezért beskatulyázzák. "Én meg tudom érteni, ha valaki nem vallja be. Akiről kiderül, hogy megcsináltatta a melleit, azt rögtön leműmacázzák, rengeteg a herce-hurca körülötte."

Ráadásul Anikó szerint elsősorban a nők kötnek bele a plasztikázott szépségekbe. "Nehogy azt hidd, valaha kritizált pasi a műtét miatt. Az igazi rosszindulat a nőkből árad. Talán féltékenységből, vagy mert nem engedhetik meg maguknak. Persze olyan is van, aki ragaszkodik a természetes szépséghez, ezért ítéli el a plasztikát. Aki rák miatt elveszíti az egyik mellét, és implantátumot kap, azt senki nem ítéli el."

Anikó szerint a műtött szépségek nem érzik azt, hogy felelősek a fiatalok szemléletéért, mivel sajnos a mai világban minden nő arra hajt, hogy bejöjjön a pasiknak, és ezért mindenre képesek. "Nem is engedik a műtétet bizonyos kor előtt" - mondja határozottan. - "Egyszer egy lány, aki már jelentkezett a műtétre, a tanácsomat kérte, mert nagyon félt. Neki el tudtam mondani a tapasztalataimat, amitől teljesen megnyugodott."

"A plasztika nem változtat meg"

Gaál Noémi, a TV2 időjósa szintén büszke új kebleire. A műsorvezetőnő két és fél éve vállalkozott a műtétre, de ő is úgy véli, ez egy nagyon kényes téma, bár nem érti azokat, akik tagadják. "Igen, én vállalom, de nem azt mondom, hogy nem volt bajom belőle. Mégse állíthatom, hogy az edzéstől nőttek meg, vagy mert elhíztam, nem is értem azokat, akik ilyesmit találnak ki. Ez önértékelési kérdés, nem hiszem, hogy a külvilág beleszólhat. Volt, hogy azt írta a sajtó: vettem magamnak húsz deka szilikont, de ezekkel nem szabad foglalkozni. - vallja. - Mindenkinek megvan az oka rá, aki kés alá fekszik, és a környezetének is az a jó, ha látják, meg van elégedve magával. Én egy alapvetően pozitív személyiség vagyok, s ehhez nincs köze semmiféle plasztikának."

Gaál Noémi

"Nem feltétlen lett jobb az életem a műtét óta, de az biztos, hogy nyíltabb, őszintébb és élénkebb vagyok. - Noémi hozzáteszi, hogy senki nem tehet arról, hogy mostanában elsősorban a külsőségek alapján ítélik meg az embert. - Nekem nagy szerencsém van a külsőmmel, hiszen hét éve egy szépségversenyről csöppentem a televíziózás világába, ráadásul a vállalkozásaim is sikeresek, így nem feltétlen volt szükséges a műtét. Az ötéves keresztlányom például már most nagyon érzékeny a témára, pedig nála aztán még tényleg nem merül fel a nőiesség kérdése."

A TV2 időjósa szintén nem gondolja, hogy rossz példát mutatna a fiataloknak, sőt elmondta: az, hogy mások vállalták a műtétet, rá is nagy hatást gyakorolt, meggyőzte és megnyugtatta, így egyáltalán nem félt a késtől.

Nem csak a poci

Hogy teljes legyen a kép Nócit, a Való Világ állapotos műsorvezetőjét is megkérdeztük, hiszen köztudott, hogy ő is bevállalja, hogy megműtötték. "Attól, hogy szilikon került a cicimbe még eredeti" - mondja az épp külföldön nyaraló műsorvezetőnő - "És mivel eredeti, csak van benne szilikon is, az egy tévhit, hogy az ember nem szoptathat, úgyhogy alig várom." Kérdésemre, hogy az amúgy is dús keblek milyen változáson mentek át most, hogy tulajdonosa terhes, csak ennyit mond: "Hajajj, az, hogy megnőtt, nem kifejezés! Óriásiak!"

Éva és Pamela

#alt#
Horváth Éva

Horváth Éva ex-szépségkirálynő azon kevesek közé tartozik, akik ugyan nem tagadják, hogy kés alá feküdtek, mégse hajlandóak nyilatkozni a kérdésről. "Annyi rossz tapasztalatom van a dologgal kapcsolatban, hogy elhatároztam: többé nem beszélek erről." - zárja rövidre a telefoninterjút.

Mya, a kakukktojás

Volt még egy komoly hadjáratom az üggyel kapcsolatban: mindenáron be akartam bizonyítani, hogy az e havi CKM címlapján is szereplő Mya Diamond fantázianevű pornósztárnak saját állításával ellentétben nem igaziak a mellei. Több pornószájtot is végigböngésztem, és ezeken - nem úgy, mint a havilap agyonretusált képein - valóban sokkal eredetibbnek tűntek, ezért megkértem tapasztalt férfi kollégáimat, segítsenek a döntésben, mielőtt felhívom és alaptalanul megvádolom. Több telefon és néhány munkahelyi pornónézésre kényszerített férfi kolléga meggyőzött arról, hogy a válasz: "Mya mellei igaziak. Nagyon sportos lány."

Ennek ellenére én rácsörögtem és megkérdeztem, hogy is van ez.
Mya Diamond

"Egy gramm szilikon sincs bennem" - kezdi őszinte hangon a pornószínésznő - "Az alakom az édesanyámnak köszönhetem. Persze ez nem jelenti, hogy így is fog maradni. Az évek múlásával elképzelhető, hogy kés alá fekszem, de egyelőre hálás vagyok, amiért erre nincs szükség."

Reménykedem, hogy a kollegáknak igaza van, és Mya éjjel-nappal edz, hogy karbantartsa alakját, de kiábrándít, mivel közli, hogy borzasztó lusta, és valójában képtelen lejárni edzésre, pedig ő is tudja nagyon kéne. "A barátom rávett tegnap egy kis tornára, de nem ment könnyen."

Azokról, akik nem vállalják fel plasztikai műtétjüket, úgy gondolja, hülyék, mivel a változás úgyis látszik. Szerinte a beavatkozáson semmi szégyellnivaló nincs, hiszen az a lényeg, hogy jobban érezze magát az ember.

Végül, mint szakember elárulja, hogy ha nem tudja megállapítani partnernőjéről, hogy igazi-e a melle, akkor megtapintja, mert az mindenkor bizonyít. "Természetesen lehet érezni a különbséget, mert a plasztikázott mell sokkal rugalmasabb, így elég megsimogatnom a lányt és meg tudom mondani, igaziak-e a mellei."

Én persze elhiszem neki, de elmondom, hogy a a Machomedián talált képekkel szemben a CKM-ben olyanok a mellei, mintha a gravitáció nem hatna rájuk, ezért hitetlenkedtem. "Hát igen, én is nagyon meg voltam lepve, mikor láttam a végeredményt. Úgy szét vannak "photoshopolva" a képek, hogy alig lehet felismerni, de már mindegy - mondja lemondón - Az orromból, államból is elvettek. Én nem gondolom, hogy erre bármelyikünknek szüksége lenne, hiszen olyanok vagyunk, mint a babák."