A párkapcsolatban illetve házasságban élő nők 59 százaléka, a férfiak 54 százaléka szeretne valamit megváltoztatni partnere arcán, akár plasztikai műtéttel is - derült ki az amerikai plasztikai sebészeti kollégium kutatásából.
A felmérés szerint a férfiakat sokkal rosszabbul érinti egy lehetséges plasztikai műtét ötlete, főleg ha partnerük veti fel a szépítészeti beavatkozás lehetőségét. Ezzel szemben a kutatás tanulsága szerint az amerikai nők a szerelem bizonyítékaként értelmezik, ha kedvesük hajlandó a plasztikai műtét költségeit állni. A férfiaknál kétszer szívesebben vállalják a frissítő beavatkozást.

"A kutatásunk megmutatja, hogy a szerelem legkevésbé sem vak, igenis van szeme a tökéletesítésre" - nyilakozta Dr. Keith LaFerriere, a kollégium elnöke a Reutersnek.

Ciki a kopaszodás

A válaszolók legnagyobb hányada kedvesük frizuráját változtatná meg, akár hajbeültetéssel (a nők 24 százaléka, a férfiak 17 százaléka), ezután következik a ráncok kiírtásának vágya (a nők 9 százaléka, a férfiak 11 százaléka), majd az orrplasztika (a nők 11 százaléka, a férfiak 9 százaléka változtatná meg kedvese orrát). Végül a száj, szem és a fülek csinosítását igénylik a kedves partnerek (4-6 százalék megoszlásban)

A kutatók a plasztikai sebészeti kollégium finanszírozásával ezer 18 év feletti amerikaival készítettek telefonos interjút december másodika és ötödike között. A megkérdezettek 74 százaléka házas vagy tartós párkapcsolatban élő személy volt.